-

#Innsider-guide: Cardiff-buktas høydepunkter

Oppdag hvorfor Europas største havneutvikling er et must når du besøker Cardiff en helg. Her er en oversikt over Cardiff-buktas høydepunkter.

Hvis du planlegger en weekendtur til Cardiff, så pass på å inkludere byens tidligere havneområde i planen din. Havneområdet er opprinnelig kjent som Tiger Bay og har hatt stor betydning for Cardiffs historie. Denne havnen var tidligere knutepunktet for all handel inn og ut av byen, i tillegg til å være stedet der sjømenn og arbeidere kom i land for å gjøre forretninger. Mange bosatte seg her og gjorde stedet til den eldste flerkulturelle delen av Wales. Dette tidligere notoriske området og det som gjenstod av den snuskete fortiden, ble ødelagt på 1960-tallet. Det var først på 1980-tallet at området ble fornyet gjennom rehabiliteringsprosjekter. Det er i dag et travelt knutepunkt for forretninger og kultur, og befinner seg på kanten av en 200 hektar stor ferskvannsinnsjø: The Bay.

Cardiff City Guides banner

Kulturelle høydepunkter

Bukta er rik på kunst og kultur og er fylt med attraksjoner som Den norske kirken Norwegian Church Arts Centre. Denne kirken ble tidligere brukt av norsk sjømenn, men er i dag en av buktas ikoniske bygninger med vakker utsikt over vannet. Dette var også kirken forfatteren Roald Dahl og familien hans anså som sin sognekirke. På The National Assembly for Wales kan du bli med på en guidet tur rundt The Senedd for å få innsikt i det grunnleggende arbeidet til regjeringen og den slående arkitekturen til bygningen, med blant annet taket i cedertre avbildet over.  Ønsker du familieunderholdning i Cardiff, tilbys du timesvis med moro med eksperimenter og utfordringer på Techniquest Science Discovery Center.

Kjenn på naturen i hjertet av byen på Wetlands Reserve. Du finner disse våtmarkene like nord for Cardiff Bay, ved munningen av elven Taff. Det går en gangvei gjennom reservatet, slik at du kan se på fuglelivet på lagunene, øyene og de flytende tilfluktsstedene som er laget i denne menneskeskapte havnen.

 

 

Et kulturelt knutepunkt

The Millennium Centre står i hjertet av Cardiffs kulturelle scene. Senteret er hjem for Welsh National Opera, og dets Hoddinott Hall huser National Orchestra of Wales. Enten det er konserter, dans, musikaler eller teater du er ute etter, bør du unne deg en kveld på Millennium Centre. Hvis du ønsker mer informasjon om hva som skjer bak scenen, kan du bli med på en guidet tur for å få en enda flottere opplevelse.

Et levende havneområde

Buktas Mermaid Quay er kantet med restauranter, barer og kafeer. Enten du har lyst på en liten godbit på veien eller har lyst til å sette deg ned for å spise et tre-retters måltid, vil dette kosmopolitiske og elegante området i Cardiff imponere deg. Overalt blant restaurantene finner du barer og kafeer som gjør dette området til et livlig utelivssted. Når du er ferdig med å besøke severdighetene, kan du ta turen hit for å avslutte kvelden med en drink eller to.

 

Den walisiske hovedstaden er det perfekte stedet for en kulturell byferie. Bestill en weekend på Park Inn by Radisson Cardiff City Centre, og finn det yrende livet i Cardiff-bukta kun 2 km fra hotellet.

Park Inn by Radisson Cardiff City Centre exterior

Cardiff City Guides banner

Har du lyst til å oppdage flere reisemål? Ta en titt på en annen #Innsider-guide, som for eksempel ting å gjøre i Brussel.

css.php