-

Pride i Amsterdam

En by uten portforbud, en forkjærlighet for fester og hovedstaden i det første landet som legaliserte likekjønnede ekteskap – Amsterdam er et selvsagt reisemål når Pride kommer til byen. Pride finner sted over to helger (27. juli og 4. august) og byr på over 170 arrangementer i oppløpet til den store finalen: Canal Pride. Les videre for å få insiderguiden vår til hvor du kan være med å feire denne fargerike byen, fra de mest stilfulle og komfortable hotellene til de hotteste festene.
Og husk at Park Inn by Radisson Amsterdam City West ligger nær sentrum og ønsker deg hjertelig velkommen.

Pride-fester

Det er så mange fester og arrangementer under Pride at det allerede er lagd en liste … og nye ting blir stadig lagt til. Det første arrangementet som sparker i gang Pride er Milkshake Festival, en utendørs dansefestival over to dager med seks scener og mange DJ-er. Festivalen finner sted på Westerpark Amsterdam og er lett tilgjengelig med trikk, buss eller sykkel. Et annet alternativ er gatefesten Pride Reality, en karibisk-inspirert fest utenfor baren Reality, som vil gjøre den fargerike stemningen enda bedre. Du kan også dra til Funhouse, et svært populært dansested blant homofile i et gammelt fabrikklokale. Danserne kommer til å ha på seg ville kostymer, hva med deg?

Canal Parade Gay Pride Amsterdam

Kanalparader

Når du er i en by med kanaler, kan du like godt bruke dem! Pride Canal Parade er høydepunktet under Pride. 80 båter, dekorert på fantastiske måter, seiler gjennom Prinsengracht til Westerdok. Tusener av mennesker kommer tidlig for å sikre seg de beste plassene. Hvis du er heldig, blir du kanskje invitert ned i en båt for en dans!

Har du lyst til å sikre deg en god plass for å se båtene? Prøv Prinsengracht, Magere Brug på Amstel-elven eller Eenhoornsluis mot slutten av ruten. Etter paraden kan du gå på etterfesten! Dra til

For mange nederlandske navn? Vi foreslår at du laster ned CityMapper. Den forteller deg de beste rutene og transportforbindelsene.

Gay pride parade in Prinsensgracht canal, Amsterdam, Netherlands

Ekstraordinære arrangementer

Vis din støtte, kjærlighet og aksept ved å delta på Pride Walk den første dagen av Pride Amsterdam. I tillegg til taler er det et opptog fra Homomonumentet til Vondelpark. Dette er en viktig del av arrangementet, og atmosfæren er fantastisk.

Miss Vanjie ville ikke fått være med, men du kan gå og oppleve Pride Drag Queen Olympics. Det er både hysterisk morsomt og fabelaktig, og arrangeres på Homomonumentet. Her blir det håndveskekasting, 100 m stilettsprint og tautrekking, og du kan se drag queens fra hele verden konkurrere.

… bare husk å holde vesken høyt, kjære.

Drag queen performs with a pink high heel

 

En by full av kjærlighet

Amsterdam viser verden at den er kjærlighetens by under Pride. Størrelsen på festene, folkemengdene og antallet barer og nattklubber som åpner både dører og gater for disse arrangementene er utrolig. Mange bygninger pyntes med regnbuer og alle er i godt humør. Dette er definitivt noe du bør oppleve.

Hvis du vurderer å få med deg årets beste arrangement, bør du huske at tusenvis av andre også kommer. Hotellrom selges raskt, spesielt de som er tett på det som skjer. Park Inn by Radisson Amsterdam City West ligger i nærheten og er enkelt å bestille. Ønsker du å besøke Pride som en del av en mellomlanding? Da kan du bo på Park Inn by Radisson Amsterdam Airport Schiphol. En gratis shuttle tar deg fra hotellet til flyplassen, og fra flyplassen tar du toget direkte til sentrum.

Lyst til å delta på en annen Pride-parade? Sjekk ut Manchester Pride sent i august.

Vi håper å se deg der!

css.php