-

Reise fra Pulkovo lufthavn til St. Petersburg

Mange millioner turister flyr hvert år til St. Petersburg for å besøke historiske landemerker, som blant annet Peter-Paulus-festningen fra 1700-tallet og det barokke Vinterpalasset. Du trenger ikke stresse når du har vår guide til hvordan du reiser fra Pulkovo lufthavn til St. Petersburg. Du kan være i sentrum på under én time etter landing.

Hele året flommer turister og forretningsreisende til Russland, og strømmen kan gjøre det vanskelig å komme seg gjennom Pulkovo lufthavn, som er landets tredje mest travle flyplass. Derfor er det ingen overraskelse at Pulkovskoe-motorveien ofte er plaget av kø, spesielt på hverdagsmorgener og søndag ettermiddag. Men selv om du er nødt til å reise på akkurat disse tidspunktene, trenger ikke turen din inn til St. Petersburg ta mer enn 45 minutter.

airplanes at airport Pulkovo Russia Saint Petersburg

Buss

Selv om det mangler høyteknologiske transportmetoder fra flyplassen, kan du komme deg både raskt og rimelig inn til sentrum. Bybussene er bemerkelsesverdig rimelige og går hvert 20. minutt fra bussholdeplassen foran utgangen ved ankomst. De bruker rundt en halv time inn til Moskovskaya metrostasjon, som ligger kun sju holdeplasser fra Nevsky Prospekt på den blå linjen, midt i sentrum. Ekspressbussen 39A går hvert 25.–30. minutt og bruker kun 15–20 minutter til metrostasjonen, der du kan fortsette reisen din. Vær oppmerksom på at disse bussene ikke kjører etter midnatt.

Park Inn Visit StPetersburg banner_no

Minibuss

Minibussene marshrutka kjører etter ruteplaner og tar også med seg passasjerer til Moskovskaya metrostasjon. Minibussene slipper deg av hvor som helst på ruten, uavhengig av faste stoppesteder. De er litt raskere, mer regelmessige og kun marginalt dyrere enn vanlige busser. Men du må betale det dobbelte på marshrutka-ruten hvis du har med deg mye bagasje.  Park Inn Pulkovo Airport ligger rett ved siden av flyplassen, forbundet til terminal 1, så gjester kan legge igjen bagasjen sin før de tar turen inn til byen. Det er også godt å vite at det er helt vanlig å betale for billetten på marshrutka-bussene ved å be andre passasjerer sende penger frem til sjåføren. Det betyr at det er smart å sitte så langt bak som mulig, så du slipper å bruke hele turen på å sende penger frem og tilbake i bussen.

Pulkovo Airport St Petersburg Russia

Drosje

Dersom tanken på å kjempe med bagasje på offentlig transport gir deg hetta, kan en drosje være et bedre alternativ for deg. Du får tak i drosje gjennom et av selskapene flyplassen anbefaler. Bare gå til en av boksene som er merket ‘Taxi Pulkovo’ i ankomsthallen. Drosjeturen inn til byen koster mer enn buss eller marshrutka, men det er verdt den ekstra prisen å bruke denne godkjente tjenesten i stedet for å måtte forhandle med sjåfører ute på gaten. Det er slett ikke sikkert de driver en lovlig forretning.

Park Inn Visit StPetersburg banner_no

css.php