Tags: Norway, oslo
-

5 ting du bare må kjøpe på Oslo Lufthavn, Gardermoen

Oslos uteserveringer, en berømt skulpturpark og uvanlige festivaler – hva sier du til kirkemusikk og middelalderkultur? Gjør byen til et nødvendig stopp på en reisendes europatur. Det er bare ett problem: Oslo er (bokstavelig talt) verdens dyreste by. Så la oss dra til Gardermoen.

Du har skrevet ut boardingkortet ditt, sjekket ut fra Park Inn by Radisson Oslo Airport og levert inn bagasjen din, og nå har du tid til overs. Men vent! Du har glemt å finne en suvenir! Heldigvis har Oslo Lufthavn, Gardermoen en av de største taxfree-butikkene i Europa, og det du finner her, er mye rimeligere enn noe annet sted, grunnet landets høye avgifter. Her er vår guide til de beste kjøpene på Gardermoen.

1. Whisky-utvalget

Taxfree-butikken på Gardermoen har et prisvinnende utvalg av Islay single malt-whisky som koster en tredjedel av det du må betale for dem utenfor flyplassen. Plukk med deg en sherrytønnelagret Aberlour eller en tolv år gammel Cragganmore, som er en perfekt gave å ha med hjem. Og til deg selv, da? Du vil selvfølgelig ta med deg en flaske tradisjonell, skandinavisk akevitt. Den tydelige smaken av karvefrø er en smak noen trenger å lære å like, men er vel verdt å utvide smaksløkene sine for.

Duty Free Shop at Oslo Gardermoen International Airport

2. Norsk fingermat

Ikonisk. Varmrøkt laks er for Norge det fish and chips er for Storbritannia. Men, sier du, det må da være bedre steder å spise det enn på flyplassen? Niks! Gardermoens Salmon House-butikk har sjømat av høy kvalitet, fra hel fisk på sedertreplanker til små pakker med oppskåret fisk. Ikke så glad i laks? Varmrøkt ørret er en tradisjonell godbit med mildere smak. Og hvis du ikke vil ha fisk i det hele tatt, er det fortsatt god grunn til å stikke innom for norske delikatesser som syltetøy og lefse.

Park Inn Visit Oslo banner_no

3. Glassgaver

Det er tre ting du må vite om Christiania Glasmagasin: Det er Oslos mest berømte kjøpesenter, de har en avdeling på Gardermoen og du kommer ikke til å finne et bedre utvalg av kunstglass noe annet sted i byen. Se gjennom utvalget av lekre boller, pene flasker og utsmykkede pyntegjenstander – og husk å få innkjøpene dine pakket i bobleplast. Når du først er her, kan du like godt ta med deg litt Porsgrunn-porselen (til glede for din mor), og ta turen innom strikkeavdelingen for å kjøpe noe til å holde vinterkulden ute.

Duty Free Shop at Oslo Gardermoen Airport

4. Tradisjonelle troll

Troll. Christiania Glasmagasin har også et stort utvalg av norskproduserte, hårete små menn. Det er muligens en litt for åpenbar suvenir, men du kan vel ikke skuffe vennene dine ved å komme hjem uten et troll, kan du vel? Velg mellom groteske og lekre figurer for å glede (eller forferde) de hjemme. Men ikke forvent den varianten du hadde som barn, med neonfarget hår. Disse gjørmegrønne og brune trollene er mer kjente fra eventyrene til brødrene Grimm.

5. Tidløs tid

Thune har vært et anerkjent navn innen smykker siden midt på 1800-tallet, og er stedet å gå til for en ny klokke. Utvalget av moteriktige klokker av høy kvalitet har noe for alle, enten du er ute etter å erstatte et ødelagt arvestykke eller bare forandre hverdags-looken din.

Park Inn Visit Oslo banner_no

css.php