-

Spise, sove, feste – og gjenta: Den beste guiden til Tomorrowland

På utkikk etter en annerledes festivalopplevelse? Belgias verdenskjente Tomorrowland-festival er rett sted for deg.

Du har sikkert hørt om Tomorrowland, en dance-, techno-, elektronika- og housemusikk-ekstravaganse. Helt siden 2005 har festivalen lokket musikkelskere til den lille, belgiske byen Boom, som ligger rundt 40 kilometer fra Park Inn by Radisson Brussels Midi Hotel. Der samler hundretusener av festløver seg fra 20. til 22. juli og fra 27. til 29. juli 2018. Les videre om alt du trenger å vite for å kunne tilbe Europas DJ-guder og ta del i denne verdensfestivalen.

tomorrowland facts by park inn

Hvordan skaffe seg billetter

Det første du må vite, er hvordan du skal få tak i billetter. Kanskje trenger du også litt flaks. Du må forhåndsregistrere deg for å få mulighet til å kjøpe disse ettertraktende inngangspassene, og så må du vente til de legges ut for salg. Det skjer gjerne i februar i det året festivalen arrangeres. Men det er her du trenger god timing og litt ekstra flaks – festivalpassene til Tomorrowland selges vanligvis ut på bare noen få sekunder, så du må være kjapp!

Men hvis du er en av de mange tusen heldige som sitter med en billett i hånden, har du mye å glede deg til. I 2017 dukket det opp 400 000 personer på festivalen, og med så mange partymennesker samlet i musikkens navn kan du ikke ta feil.

tomorrowland festival spirit captured by sebastien camelot

Dans hele natten

Du er på plass, vennene dine er der og luften er elektrisk av spenning. Så hva gjør dere nå? Danser, selvfølgelig! Tomorrowlands artistrekke imponerer alltid, og de byr kun på de aller beste DJ-ene som finnes, fordelt på flere scener. På hovedscenen finner du de største navnene, og den enorme plassen foran scenen rommer de største festarrangementene.

Men ikke glem å ta en titt på de andre scenene også. Med mange forskjellige scener og artister kommer du ikke til å mangle noe som helst når det gjelder musikk. Faktisk er problemet omvendt: Det er helt umulig å få med deg alle de du vil se og høre. Men du opplever den flotte atmosfæren uansett hvor du går.

 tomorrowland dancing captured by sebastien camelot

Artistene

Tomorrowlands første utgave hadde navn som Armin van Buuren, Yves Deruyter, David Guetta og Push (M.I.K.E) på listen. Siden den gang har festivalen nådd nye høyder hvert eneste år. Armin van Buuren og David Guetta holder koken. Begge spilte på den siste festivalen, sammen med et utall andre.

dj at tomorrowland captured by sebastien camelot

Den utrolige artistrekka er grunnen til at dette er verdens musikkfestival nr. 1!

Hva må du ha med deg?

Så er tiden inne for å pakke til den store festen. For det første må du ha med deg et flagg for å vise hvor du kommer fra. Dette er et nærmest obligatorisk tilbehør på festivalen, og du blir langt fra den eneste som bruker flagget som kappe eller bare veiver med det i vinden – bare ta en titt på filmen fra fjorårets festival nederst i denne e-posten!

enjoying tomorrowland captured by sebastien camelot

Øreplugger for å beskytte hørselen er en annen nødvendighet. For du har vel ikke lyst til å skade ørene dine mens du danser til de siste Aoki-rytmene, vel? Selv om det er sommer, kan Belgias værguder få noen raptuser av dårlig humør, så sørg for å ha med en regnponcho eller regnjakke, sånn for sikkerhets skyld. Du er uansett garantert en super opplevelse, både i sol og regn.

Reisen til Tomorrowland

Så fort du har fått din personlige billett i form av et armbånd, kan du legge turen til Belgia. De fleste flyr til Brussels Airport eller kommer med tog til Gare du Midi. Veien videre til festivalen er enkel. Det settes opp busser som frakter deg fra byen og rett til Tomorrowland. Hvis du kommer fra andre byer, kan du sjekke festivalens egen reiseguide. Og når du er på plass, er det kun én ting å gjøre: Dans!

Hvis du også ønsker å besøke Antwerpen, er Park Inn by Radisson Antwerp et behagelig og sentralt valg.

tomorrowland captured by sebastien camelot

Hva skal jeg gjøre?

Alle trenger en pause, og heldigvis byr Tomorrowland på haugevis av underholdning når du trenger å lade opp dansebatteriene dine. Du kan låne bøker, lene deg tilbake og slappe av i skyggen, ta en matbit fra en av de utallige restaurantene eller leie en båt for å ro rundt på en av de mange innsjøene på festivalområdet. Du kan også bare se på de profesjonelle danserne som gjør det de er flinkest til. De er ganske imponerende. Det finnes også en «Church of Love», der du kan ta med din kjære for å få litt privat tid sammen. Sagt på en annen måte: Tomorrowland dekker alle dine behov.

people enjoying concert at tomorrowland captured by sebastien camelot

Men det er to ting du må huske når du er inne på festivalområdet. For det første: Ikke gjør noe ulovlig. Du blir kastet ut av hele festivalen.  For det andre: Ingen tulling med kunstinstallasjonene. Tomorrowland er som en scene fra en Tim Burton-film, og de er svært stolte av festivalens eventyraktige stil. Hvis du tuller med kunsten, blir du raskt ledet ut av festivalområdet. Og det ville vært litt av en nedtur, eller hva?

Dagen derpå

Alle gode ting har en ende, og dessverre gjelder det også for Tomorrowland. Når mandagen treffer deg midt i ansiktet som en murstein, er det på tide å reise hjem med vissheten om at du i lang tid fremover kan glede deg over minnene fra denne fantastiske helgen.  Hvert år slipper de en offisiell festivalfilm som viser essensen av hele festivalen og sørger for at du har lyst til å komme tilbake neste år. Borte bra, hjemme best, heter det jo. Men ingenting er helt som Tomorrowland. Vi sees der!

night at tomorrowland captured by sebastien camelot

Alle bilder © Sebastien Camelot, CC-BY-ND-ND 2.0

css.php