-

De 5 mest fargerike stedene i Brussel

Vi har samarbeidet med forfatteren av den bestselgende boken “500 Hidden Secrets of Brussels“, Derek Blyth, for å gi deg tips til å utforske den fargerike siden av Brussel. Blyth viser noen av byens beste, bortgjemte steder, eksklusivt for Park Inn by Radisson. De som sier at Brussel er kjedelig, vet bare ikke hva de skal se etter! Liker du disse utvalgte tipsene fra Derek Blyth? Se mer i samme serie, som 8 skjulte hemmeligheter i Hasselt eller 10 skjulte hemmeligheter i Leuven.

Brussel kan noen ganger være en grå by på grunn av været og betongbygningene. Men det finnes fargerike steder rundt om i byen hvis du vet hva du skal se etter. Her er 5 steder som vil løfte humøret ditt på en regntung dag.

Daniel og Nele Ost

Daniel Osts blomsterkreasjoner har gitt ham mange tilhengere i Japan. Butikken hans ligger på Rue Royale bak en fargerik fasade i jugendstil fra 1896, skapt av arkitekten Paul Hankar. Han har fylt den med fantastiske blomsterarrangementer av strålende røde, lilla og rosa blomster.

Daniel Ost flower bouquet

Daniel and Nele Ost flower bouquet© Daniel Ost

Rue Royale 13

Brussel sentrum

Tlf: 02 217 29 17

Rose & Bleu

Disse to Ixelles -butikkene er fylt med fargerike notatbøker, penner, kort og ulike dingser. Hva med et Pantone-krus i en strålende grønnfarge eller en kanarigul laptop-veske, eller kanskje du vil være helt sprø og kjøpe et rosa gjøkur til partneren din?

Rose and Bleu shop Ixelles© ROSE & BLEU

Rue de l’Aqueduc 56

Ixelles

Tlf: 02 534 98 08

Cook & Book

Dette er et fantastisk sted med ni flotte bokhandel-restauranter basert på ulike temaer. Du kan spise italiensk mat i kokebokavdelingen ved siden av en Fiat 500, stikke innom for en kopp te i den engelske bokhandelen eller spise en hamburger i en Airstream-van som står parkert midt i reiseavdelingen. Det er ganske forvirrende, men det funker, litt som Belgia.

Cook and Book English bookshop© COOK & BOOK

Cook and Book bookshop and restaurant© COOK & BOOK

Place du Temps Libre 1

Woluwé-Saint Lambert

Tlf: 02 761 26 00

Blue on Yellow

Daniel Buren er en fransk, konseptuell kunstner som ofte skaper verker som involverer flagg med fargede striper som vaier i vinden. I 2009 ga han farge til en kjedelig del av Brussel ved å skape en urban skog av 89 flaggstenger med karakteristiske blå og gule flagg.

Blue on Yellow by Daniel Buren

Blue on yellow Brussels flags by Daniel Buren © Photos-souvenirs: Daniel Buren Bleus sur Jaune, permanent arbeid in situ, Place de la Justice, Brussel, 2004–2009. Details. © DB-ADAGP Paris

Place de la Justice

Brussel sentrum

Heyday

Dette er en fantastisk, liten butikk i hjertet av Marolles, der du kan finne noen virkelig fargerike saker. Butikken drives av en kvinne fra Nantes som heter Pauline Rauzy. Hun postet en morsom video på Facebook der hun var på jakt etter det perfekte stedet i Brussel. Da hun fant drømmestedet, gjorde hun det til en forunderlig butikk fylt med skinnende røde lekebiler i tinn, kule postkort og japanske kunstbøker i begrenset opplag. Vi er sikre på at du ikke forlater butikken uten et smil om munnen.

Heyday shop in Brussels© Instagram / heydayshop8 

Rue des Renards 8

Marolles

+32 (0)2 502 88 61

Park Inn by Radisson Brussels

For å få et fargerikt opphold i Brussel kan du bo på Park Inn by Radisson Brussels Midi eller Park Inn by Radisson Brussels Airport. Sett litt ekstra farge på tilværelsen med en Happiness Guarantee.

css.php