Tags: Belgia
-

8 skjulte hemmeligheter i Hasselt

Vi har samarbeidet med Derek Blyth, forfatteren av den bestselgende boken “500 Hidden Secrets of Brussels“, for å gi deg tips til å utforske den fargerike siden av Hasselt. Blyth viser frem noen av byens beste, bortgjemte steder, eksklusivt for Park Inn by Radisson. De som sier at Hasselt er kjedelig, vet bare ikke hva de skal se etter! Mer i serien av utvalgte tips fra Derek Blyth for Park Inn kommer snart. Se denne bloggen om de 5 mest fargerike stedene i Brussel og 10 skjulte hemmeligheter i Leuven.

Hasselt er en vennlig flamsk by som er blitt kjent for sin særegne sjarm. Byen var tidligere kjent for sine genever-destillerier, men er raskt blitt et fasjonabelt alternativ til Antwerpen. Utforsk gatene i Hasselt, og finn uavhengige butikker, vintage-butikker og kule kaffebarer, i tillegg til kunstgallerier, museer og restauranter.

Begijnhof

Begijnhof-kirken ble ødelagt under krigen, og alt som er igjen, er fragmenter av murvegger overgrodd av eføy. Men noen av de gamle husene står der fortsatt. Du kan tre inn i små, inngjerdede hager med ulike stiler, plantet av lokale gartnere. Noen ligner på ryddige, middelalderske urtehager. Andre er mer romantiske. Men alle forteller en personlig historie som du kan lese på en liten notis ved siden av inngangen.

Begijnhof Hasselt© @journeyofagypsy / Instagram

Hemmelige smug

Det er lett å gå glipp av de hemmelige smugene som ligger mellom de større handlegatene, som passasjen på Havermarkt 31 og vakre Ossekopsteeg i enden av Lonbaardstraat. Du bør også ta en tur ned den smale Walputsteeg, som er kantet med kaféterrasser som raskt fylles opp mot slutten av arbeidsdagen. Men det mest hemmelige stedet er den lille parken Hemelrijk, med benker, skulpturer og et Little Free Library (ligner på en rød fuglekasse) som henger på en vegg.

Japansk hage

Den japanske hagen i Hasselt er den største i Europa, men er fremdeles ganske liten. Den ligger inneklemt på et lite sted i utkanten av byen, ved siden av ringveien. Det kan være vanskelig å finne den, men det betyr ikke at du kan la være å besøke den, for dette er et lite paradis skapt tidlig på 1990-tallet av et team av gartnere fra Japan i forbindelse med en vennskapsutveksling. Stedet er imponerende designet, med en rennende elv, en liten ås, en foss, et tehus og en steinstrand. Kirsebærblomstringen er fantastisk om våren, men det er et vakkert og fredelig sted også ellers på året.

Japanese garden Hasselt

Boon

Patrick Mertens og Inge Lijnen åpnet nylig en sublim sjokoladebutikk i et praktfullt byhus i Hasselt. Patrick og teamet hans lager sjokoladen i et åpent verksted der du kan se dem røre inn uvanlige smaksingredienser som einer, sommerfrukter og røyktørket meksikansk pepper. Du kan sitte i den elegante salongen bak i butikken, der du vil få servert en kopp kaffe, et glass vann, en sjokolademousseog to håndlagde sjokolader. Du kan også finne en pen boks med sjokolade å ta med hjem.

King Kong Coffee

Dette stedet er det perfekte hipster hangout-stedet i hjertet av Hasselt. Det har et resirkulert, industrielt interiør, kul musikk og gratis Wi-Fi. Den skjeggete baristaen arbeider seg gjennom bestillinger som er notert på gule post it-lapper, mens kundene taster i vei på bærbare datamaskiner eller leser kultursidene til De Morgen’s. Kaffen er utrolig god.

King Kong Coffee© King Kong Coffee

Het smaaksalon

Dette fantastiske brasseriet åpnet i 2012 i et praktfullt byhus dekorert med søyler, lysekroner og oljeportretter. Den unge kokken Giovani Oosters skaper trendy, moderne retter basert på tradisjonelle oppskrifter fra Hasselt. Målet hans er å lage mat som speiler Hasselts dristige markedsføringskrav om å være “smakens hovedstad”.

Het smaaksalon brasserie Hasselt© @peggytaelman / Instagram

Hendrikshuis

Tre unge lokale har renovert en hjørnebygning for å skape en inspirerende konseptbutikk med resirkulerte materialer. Hendrikshuis selger særegne møbler, vintageklær og tilbehør laget av lokale designere, som blant annet vesker laget av gamle flagg.

Hendrikshuis store in Hasselt© @hendrikshuis / Instagram

Alley Gallery

Dette lille galleriet, som er dedikert til gatekunst, åpnet i Dorpsstraat-kvarteret i 2009. Alley Gallery eies av to grafiske kunstnere som stiller ut moderne kunstnere som Ephameron, Attak og Toy Factory.

Om forfatteren

Dette blogginnlegget er skrevet i samarbeid med reiseforfatteren Derek Blyth, forfatteren av bestselgende “The 500 Hidden Secrets of Brussels” og andre lignende reiseguider for Antwerpen og Gent.

Park Inn by Radisson Hasselt

Park Inn by Radisson Hasselt

Hvis du besøker Hasselt, inviterer vi deg til å oppleve splitter nye Park Inn by Radisson Hasselt! Les mer i blogginnlegget Welcome To Park Inn by Radisson Hasselt.

css.php