Tags: Belgia
-

10 skjulte hemmeligheter i Leuven

Bli kjent med den fargerike siden av Leuven! For å kunne gi deg noen tips har vi samarbeidet med Derek Blyth, forfatteren av den bestselgende boken “500 Hidden Secrets of Brussels“. Blyth viser frem noen av Leuvens beste, bortgjemte steder, eksklusivt for Park Inn by Radisson. Byen har noen vakre steder du kan utforske! Følg med for flere tips fra Derek Blyth for Park Inn by Radisson. Bli bedre kjent med Belgia med disse8 skjulte hemmelighetene i Hasselt og vår liste over de 5 mest fargerike stedene i Brussel.

Leuven er en historisk universitetsby der dyktige belgiske og utenlandske studenter studerer fag som rettslære og vitenskap. Men byen er også en dynamisk provinshovedstad med et av landets flotteste kunstmuseer, elegante, uavhengige butikker og flere kafeer enn du kan telle.

Begijnhof

Dra til utkanten av byen for å vandre rundt i de rolige gatene i Begijnhof. Denne fascinerende “byen i byen” var opprinnelig et middelaldersamfunn for enslige kvinner, og er blitt omhyggelig restaurert av universitetet. Det er et fantastisk, fredelig sted med gamle mursteinshus, brosteinsbelagte gater og små broer over elven Dijle.

Groot Begijnhof Leuven© Toerisme Vlaams Brabant

Groot Begijnhof Dijle Leuvent

Art deco-arkitektur

Mesteparten av gamlebyen i Leuven ble ødelagt på én natt i august 1914, da tyske hæren invaderte byen og brant den ned. Noen av husene ble bygget opp igjen i gammel stil, mens andre ble bygget i 1920-årene i tidlig moderne stil. Du finner noen imponerende eksempler på ny art deco-stil på Bondgenotenlaan.

Oude markt street in Leuven© Kristel Van Loock

Leuven Leisure

Et kult sted i Leuven sentrum der du kan stikke innom for å bestille en vandretur, leie en sykkel for dagen eller kjøpe lokalt øl. Leuven Leisure drives av et vennlig, ungt team som organiserer ølsmakingsturer i Leuven, spillkvelder på pub og til og med kanoturer på Dijle, kledd i vikingklær.

Leuven Leisure exterior

Leuven Leisure beer selection

Leuven Leisure beer tasting

M – Museum

Arkitekten Stéphane Beel har forvandlet et gammelt bymuseum til det blendende moderne museet Mpå en briljant måte. Museet organiserer interessante, midlertidige utstillinger, i tillegg til å stille ut gamle, flamske malerier og religiøse skulpturer i en rekke fascinerende rom. I den siste transformasjonen er ett rom blitt gjort om til et kabinett av kuriositeter, modellert etter det opprinnelige museet fra 1800-tallet.

M Museum in Leuven© Rudi Van Beek

M museum in Leuven© Andrew Snowball

STUK

STUK ble lansert på 1970-tallet som et eksperimentelt kunstsenter og er i dag et av landets mest populære kunstmuseer. Museet ligger i en renovert, nygotisk bygning på den bratte høyden som går ned fra Naamsestraat, og er et livlig sted der du kan få med deg moderne teater, dans og jazz. Eller du kan bare stikke innom for en kopp kaffe på enorme STUKcafé i 2. etasje.

Coupe Matadi

Du kan sitte og spise en iskrem på dekket til en gammel lekter som ligger fortøyd på Leuvens Vaartkom. Lekteren tilbyr utsikt over en interessant, urban blanding av moderne leiligheter og gamle industribygninger i Leuvens trendy havnekvarter. De tilbyr et begrenset utvalg av åtte smaker, med blant annet uvanlige smaker som yoghurt med engelsk sitronkrem.

Matadi Boot Coupe Matadi© Coupe Matadi 

Coupe Matadi outside terrace© Coupe Matadi 

L-Cafe

Dette er en avslappende, liten restaurant med retrointeriør som ligger inneklemt mellom de høylytte studentbarene på Oude Markt. L-Cafe ble åpnet i 2012 av søstrene Liesbet og Lori Schoonvliet, som ville skape et sted som serverte akkurat sånn mat som deres mor og bestemor serverte. Her kan du spise pølser med en stor haug med stoemp, kjøttboller servert med varme kirsebær eller flamsk stuing. De lokale studentene elsker de sjenerøse porsjonene og de interessante ølene på menyen.

Domus

Denne Leuven-baren ligger i en fredelig gate bak rådhuset. Det er et populært sted med et mylder av små rom og en gårdsplass på baksiden. De brygger Domus-øl i et byhus på den andre siden av gaten og frakter det til baren via kobberrør over hodene på folk.

Huisbrouwerij Domus Leuven© Domus Lueven

Domus Leuven three glasses beer© Jokko

Barbóék

Det er ikke mange som kjenner til denne vakre bokhandelen som ligger bortgjemt i en rolig, brosteinsbelagt gate i Leuven sentrum. Barbóék ligger i et tidligere trykkeri og viser frem bøkene i flere intime rom som er møblert med bord, lenestoler og sofaer. Du kan sitte blant bøkene med en kopp kaffe, eller til og med ute på den lille gårdsplassen når været er fint.

Bar Stan

Bar Stan er en kaffebar som drives av arkitekter i den søvnige bydelen Nieuw Kwartier. De kreative eierne designet bardisken av kryssfiner og møblerte med gamle skolestoler, bord av respatex og nakne lyspærer. Resultatet er et avslappet nordisk-inspirert sted for en lat søndagsbrunsj.

Bar Stan window by Bardt Fotografie© Bardt Fotografie

Bar Stan by Birgit Sterckx© Birgit Sterckx 

Bo på Park Inn by Radisson Leuven Hotel mens du utforsker disse skjulte hemmelighetene!

Toppbilde © Kristel Van Loock

 

css.php