-

#Innsider-guide: Ting å gjøre i St. Petersburg

Sjekk bucketlisten din for St. Petersburg i god tid før din neste reise til Russland. Reiser du for første gang? Her er 6 tips som bør stå øverst på listen over ting å gjøre i St. Petersburg.

1. Eremitasjen

Stopp nummer 1 når du besøker St. Petersburg for første gang, er Eremitasjen inne i Vinterpalasset. Bygningen er så stor at du kan gå deg vill i dens intrikate design og arkitektur, og du vil bli overrasket over samlingen som skjuler seg på innsiden. Tre millioner kunstverk har en spesiell plass i dette gigantiske palasset, noe som betyr at du bør sette av en hel dag til å betrakte de historisk kledde veggene og gulvene. Vi anbefaler deg å kjøpe billetter på nettet på forhånd eller bestille via et turselskap i høysesongen, da dette er den aller største attraksjonen.

St. Petersburg Hermitage Museum

© The State Hermitage Museum, St. Petersburg

StPetersburg City Guides banner

2. St. Petersburgs statlige isballett

Den russiske balletten er absolutt noe de fleste mennesker ønsker å oppleve minst én gang i livet, men hvorfor ikke heve det et hakk og se Svanesjøen på is? Elegansen ved fjær som svever gjennom luften sammen med skarpt metall som skjærer gjennom isen i stor fart, gjør dette showet minneverdig. I løpet av året kan du få med deg balletter som Tornerose, Askepott og Nøtteknekkeren og mer av berømte P. Tsjajkovskij. Skaff deg billetter og ta turen ned til St. Petersburgs statlige isballett.

St. Petersburg Swan lake Ballet on ice

© St. Petersburg State Ballet on Ice

3. En spasertur ned Nevskij Prospekt

Enten den står på listen din eller ikke, er sjansene store for at du vil få den med deg uansett. Dette er hovedgaten i St. Petersburg, og den er absolutt et sted verdt å sette på bucketlisten din. Denne store bulevarden går gjennom det historiske sentrum av byen, som betyr at den er kantet med palasser og arkitektonisk interessante bygninger. Her finner du enorme kjøpesentre, restauranter i vintagestil, storslått offentlig kunst og mye mer. En spasertur ned Nevskij Prospekt taler for seg selv, så glem metroen og ta beina fatt.

St Petersburg Nevsky Prospekt

St. Petersburg Nevsky Prospekt

4. Peterhof

Museumskomplekset Peterhof ble bygget for å imponere og kommer aldri til kort. Dette er stedet å besøke når du vil imponeres – det har nok fontener til å forme en hel hær og storslåtte bygninger som har motstått kriger. Selv om området nesten ble fullstendig ødelagt under 2. verdenskrig, vil du ikke finne mange spor etter ødeleggelsene i dag. Alt er blitt gjenoppbygd, og bygningene som er spredt over en eiendom på 500 hektar, huser mer enn 20 museer. Kom og se “Det russiske Versailles”, Peter den Stores hjem.

St. Petersburg Peterhof fountain

5. Blodkirken

Du trenger definitivt et kamera hvis du har tenkt til å huske hver detalj av denne storslåtte kirken, men en tur hit er noe du aldri vil kunne glemme. Oppstandelseskirken i St. Petersburg er dekorert og utformet på en måte som strekker seg langt ut over fantasien din, og den vil få deg til å tenke på den lenge etter at du har forlatt den. “Kirken for vår frelser på spilt blod”, som er kirkens fulle navn, fikk sitt navn etter den blodige bakken den ble bygget på. Aleksander II ble drept akkurat på dette stedet, så derfor fikk tsarfamilien og tusenvis av private givere bygget kirken til hans minne.

St. Petersburg inside Jesus Christ on Blood church

6. Fotografere utsmykkede russiske broer

Det er et par fotomuligheter du må få med deg i St. Petersburg for å oversvømme dine følgere på Instagram med misunnelsesverdige bilder. Det finnes så mange broer som forbinder delene av byen at den har blitt kalt for “Nordens Venezia”. Så vent på en sukkerspinnfarget himmel, og dra på arkitektonisk jakt for å fylle reisealbumet ditt på Facebook med spektakulære steder.

St. Petersburg sunset Cathedral and bridge

Når du har krysset alt av og kan legge listen din til side, hvorfor ikke dra på oppdagelsesferd? Ta inn kulturen, se på folk fra en koselig restaurant og opplev byen med nye øyne. Et komfortabelt rom med flott service står kanskje ikke på bucketlisten din, men det vil helt sikkert gjøre oppholdet ditt mer behagelig. Så bestill på Park Inn by Radisson Pribaltiyskaya St. Petersburg, Park Inn by Radisson Pulkovskaya eller  Park Inn by Radisson Nevsky St. Petersburg Hotel og gjør dette til et minnerikt opphold.

css.php