-

#Innsider-guide: Ting å gjøre i Moskva

Moskva er en av Europas mest levende byer, og det skjer noe der hele tiden. Byen er fylt til randen med moderne kultur og fascinerende historie. Våren og høsten er de beste årstidene å besøke byen på, når det er mindre folk og temperaturene ikke er for lave. Etter å ha sett Den røde plass og Lenins mausoleum, så ta en titt i vår #Innsider-guide for Moskva for å finne ut hva byen har å tilby.

Moscow view

Moscow City Guides banner

Opp-ned

De som er ut etter en god fotomulighet, bør ta turen til opp-ned-huset på Det allrussiske utstillingssenteret nær Ostankino-parken. Synet fra utsiden er slående, men ta også en tur inn, der du vil se at huset er fullt møblert med opp-ned-beboere.

Moscow-Upside-down-house-Russian-Exhibition-Center

© dimbar76 / Shutterstock.com

Detaljene er imponerende, med middagen servert og halvtomme glass på salongbordet. Det står til og med en minibil parkert opp-ned i innkjørselen!

De falne statuene

Bare en kort spasertur fra Gorkijparken finner du De falne monumenters park. Etter oppløsningen av Sovjetunionen var det hundrevis av statuer og monumenter som måtte fjernes, og det var her de ble plassert.

Moscow Gorky Park

© Chelsea Marie Hicks (photoshop from original)

Statuer av Stalin, Bresjnev og andre ledere er lette å få øye på, og “hodeveggen” er spesielt skummel. Du kan vandre fritt rundt i parken, der du får flott innsikt i Sovjetunionens historie.

Vegger av plastilina

Når tiden er inne for å lade batteriene etter en travel dag, kan du ta turen til Didu på Myasnitskaya-gaten. Kafeen er like populær blant lokale som blant turister, og det første du vil legge merke til, er det uvanlige utvalget av møbler inne i kafeen. Men det er veggene på Didu som er hovedattraksjonen – fylt med fargerike modeller av plastilina som besøkende har laget i løpet av årene.

Moscow cafe didu plastacine

Didu holder åpent til sent på hverdager og enda senere i helgene, så det er bare å finne et bord og en stor boks med plastilina og se hvem som er mest kreativ!

Et russisk puslespill

Lyst på en utfordring? Bestill en time i dette spesielle puslespillhuset, og gjør deg klar til å teste logikken din. Alle de tre rommene på Cubiculum byr på forskjellige utfordringer, men det finnes ingen instruksjoner på hvordan man skal spille, på planen eller det endelige målet – alt dette må pønskes ut av teamet ditt.

Hvert spill varer i én time og er en perfekt mulighet til å engasjere hele familien. Det hjelpsomme personalet står til tjeneste hvis dere virkelig sitter fast. Har du det som trengs, tror du? Bestill en times økt på forhånd og gjør ditt beste.

Gaveshopping

Når tiden er inne til å finne noen suvenirer, kan du bruke noen timer på Izmailovo-markedet. Der finner du et stort utvalg av kunst, antikviteter og sovjetiske relikvier, og selvfølgelig mange av de berømte babushka-dukkene.

Moscow Izmailovo Market

Loppemarkedet er åpent syv dager i uken, men utvalget er størst i helgene. Det er ikke alle selgere der som er villige til å senke prisene sine, men ikke vær redd for å forhandle for å gjøre et godt kjøp.

Moscow izmailovo Market buildings

Et sted å bo

For fritidsreisende er Park Inn by Radisson Sadu ideelt plassert for å besøke alle de største attraksjonene i Moskva, som Kreml og Tretyakov-galleriet. Du kan spise på Café SADU og smake på de beste russiske spesialitetene og et utvalg av internasjonale retter.

Moscow Park Inn by Radisson Sadu

Moscow Kreml Bashnya Reka Park Inn by Radisson Sadu

Litt nærmere flyplassen finner du stilfulle Park Inn by Radisson Sheremetyevo Airport Moscow eller Park Inn by Radisson Odintsovo Moscow med sin egen fitness-suite.

Hvilke steder har du mest lyst til å se i Moskva? Del dine #Innsider-tips på Twitter @parkinn for å hjelpe andre med å planlegge et russisk eventyr!

Moscow City Guides banner

Har du lyst til å oppdage flere reisemål? Ta en titt på en annen #Innsider-guide, som for eksempel ting å gjøre i Tallinn.

css.php