-

#Innsider-guide: Ting å gjøre i Manchester

Manchester er Nord-Englands ukronede hovedstad og har en lang og spennende historie. Dette er altså en by som er godt kjent med gjenskapelser. I dag er byen en blanding av gammelt og supertrendy, og den historiske og moderne arkitekturen glir i ett med hverandre.

Byen er også kjent for glamour og et legendarisk uteliv, delvis på grunn av Premier League-fotballspillerne du kan se her. Opplev byen som en innfødt med våre beste #lokaltips nedenfor, for hva du kan gjøre i Manchester og velg Park Inn by Radisson Manchester City Centre som ditt favoritthotell.

Kom deg ned på gateplan

Midt i sentrum finner du det bohemske nabolaget, kjent som Northern Quater, som er fylt med trendy barer og selvstendige butikker som garantert vil tilfredsstille enhver kunde. Hovedaktivitetene her er spising, drikking (både kaffe og noe sterkere etter mørkets frembrudd) og vintageshopping. Det er ikke farlig om du forviller deg inn i de svingete gatene. Smugene av røde murstein er fulle av gamle og flotte varehus du kan utforske (lenge før stedet ble hipt og begivenhetsrikt var dette et sted for hardtarbeidende møllearbeidere og tekstilvevere).

Manchester-Northern-Quarter

© Alastair Wallace / Shutterstock.com

Manchester City Guides banner

Spise og drikke

Mange drikkeglade og feststemte personer vandrer mellom de mange pubene, de eksklusive cocktailbarene og speakseasy-barene på kveldstid. På #Innsider-listen finner du Trof NQ, Soup Kitchen og Dusk til Pawn. Hvis du ikke lar deg friste av en fruktcocktail, kan du prøve en Boddingtons Bitter (eller Boddies for de lokale), som har vært “Manchesters stolthet” siden 1778.

Hvis du vil kose deg i det fine været og få med deg severdighetene, foreslår vi Manchester Spy Mission Treasure Trail. Da kan du følge rutene i Manchester og gå forbi museer, statuer og kanaler i jakten på skjulte hint og koder du må løse.

Seil til Sale

Om sommeren kommer det en flokk av mennesker til Sale Water Park. Innsjøen, skogene og engene gjør det til det perfekte stedet for en piknik, men i tillegg finnes det massevis av aktiviteter for alle med stødige sjøbein! Du kan leie seilbåt, vannscooter, kano, kajakk og katakanu.

Vær nerdete

John Rylands Library på Deansgate er uten tvil et av de vakreste bibliotekene i Storbritannia. Det er et utrolig eksempel på viktoriansk, gotisk arkitektur og vel verdt et besøk når du er i området.  Med sine høyt hvelvede tak, glassmalerier, intrikate murverk og utsmykkede bokhyller forstår man at det handlet mye om volumer i Manchesters blomstrende industrielle fortid. Høydepunktet er “The Reading Room”. #Innsider-guiden tipser om at du kan be en av vaktene på biblioteket om å få se den øverste delen av dette imponerende rommet, og kanskje får du til og med en guidet tur. Gratis inngang!

Manchester-John-Rylands-Library

© Alastair Wallace / Shutterstock.com

Fest i vei

Manchester vet å feste, og utelivet er uten sidestykke. Med sin misunnelsesverdige musikkarv (kjente grupper som the Smiths, New Order, Stone Roses og Oasis kommer alle fra denne byen) lever besettelsen for live-musikk i beste velgående.

Hvis du er i Manchester om høsten/vinteren, vet #Innsider-guiden at The Warehouse Project tilbyr undergrunnsfester av episke proporsjoner. Det ligger i et nedlagt bomberom under Picadilly Station og kombinerer kjente DJ-er med en “hemmelig” lagerbygning-atmosfære. Det holder kun på i 12 uker fra september til nyttår, så bestill billetter tidlig for å kunne benytte deg av dette begrensede tilbudet.

Hvis du ikke er så glad i musikk eller utelivet, finnes det likevel masse du kan gjøre i Manchester. For eksempel Flip out, et trampolinesenter på 3250 m² med en Ninja Warrior-bane!

 

Fotballfeber

Old Trafford stadion er hjem for en av verdens mest berømte fotballklubber, Manchester United F.C., og er et hellig sted for klubbens millioner av fans fra hele verden. Mange av disse kommer til banen for å se noen av verdens beste fotballspillere i aksjon. For bare 18 pund kan du få en komplett stadion-tur, slik at du kan suge inn atmosfæren fra garderoben, sette deg i setet til manageren ved benken og følge i fotsporene til Manchesters fotballtalenter ned tunnelen.

Manchester Old Trafford Stadium

Ingen hengiven fan bør gå glipp av en tur til National Football Museum. Museet ligger i den flotte Urbis-bygningen i sentrum og er fullpakket med verdens største FIFA- og FA-samlinger, minneverdige fotballgjenstander, trofeer og andre minnesmerker, inkludert den hellige ballen som ble brukt under verdenscupfinalen i 1966, da England vant sin eneste stjerne på skjorta.

Hvis du er Manchester City-fan, kan du følge fotsporet til favorittspillerne dine på en omvisning bak kulissene på Etihad Stadium.

Et sted å bo

Vårt Park Inn by Radisson Manchester City Centre-hotell ligger i gangavstand fra de største attraksjonene i byen. Hotellet ligger flott til i prisbelønte Green Quater, der frodige grøntområder omgir strømlinjeformede høyhus.

Park Inn by Radisson Manchester City Centre restaurant

Park Inn by Radisson Manchester City Centre

Hva er dine favorittaktiviteter i Manchester? Tweet dine #Innsider-tips @parkinn for å hjelpe andre med å planlegge et besøk.

 

css.php