-

Mat fra Midtøsten: Opplev de lokales frokost

Mat fra Midtøsten minner mye om Midtøstens kultur: Den er full av krydder og vidunderlige overraskelser. Hver eneste munnfull er en smakfull eksplosjon av krydder, urter og deilige kombinasjoner. Park Inn by Radissons frokost på hotellene i Midtøsten serverer flere og flere lokale delikatesser, slik at du får anledning til å smake på landet du besøker. Skjem bort smaksløkene dine med søtt, krydder og alt som er godt, og forbered deg også på noe virkelig sterkt.  Husk at hvis du ikke tåler varmen, har du heller ikke noe på kjøkkenet å gjøre!

Hotellet har den beste frokost-buffeten jeg noen gang har opplevd på et tyrkisk hotell. Stilfull og klassisk presentasjon av alle rettene du kan regne med å få fra en omfangsrik tyrkisk frokost -tradisjon, alt utmerket tilberedt med et lite, anerkjennende nikk til andre europeiske forventninger. – Ruhi Y, TripAdvisor”

Breakfast included Bike Norwegian banner

Falafel til frokost

Sjansen er stor for at du har prøvd disse deilige, friterte godbitene, men du har egentlig ikke spist falafel før du har spist dem i Midtøsten.

Falafel er en liten, fritert kake eller bolle, laget av oppmalte kikerter og/eller favabønner. Vanligvis spises de i pita eller brød som en vidunderlig liten sandwich.

Uavhengig av om du er i Abu Dhabi eller Egypt, vet de hvordan de skal behandle en kikert, og så fort du har satt tennene i en autentisk falafel, kommer livet ditt aldri til å bli det samme igjen. Du får passe deg så du ikke ender opp i en livslang avhengighet av disse små, vanedannende bollene. Dypp de små juvelene i tahini og spis en pickle til for å gjøre opplevelsen komplett.

Falafel dish at Park Inn

Våkn opp med Shakshouka

Shakshouka er en av grunnrettene i Midtøstens kjøkken. Det er en deilig frokostrett bestående av egg som er posjert i en syrlig, tomatbasert saus.

Dette er en rett du bare er nødt til å elske. Shakshouka garanterer deg en virkelig oppvåkning og er en av de matopplevelsene du må få med deg fra en tur til Midtøsten. Shakshouka er arabisk og betyr “blanding”, og den er nettopp det: en blanding av krydder og alt som er godt i både livet og maten. Dette besøket i krydderhimmelen er akkurat det sparket bak du trenger for å komme i gang om morgenen.

Spicy Shakshuka dish at Park Inn

Manakish fra himmelen

Manakish er en svært så allsidig flatbrøddelikatesse som kan spises med en lang rekke forskjellige toppings, som ferske urter, ost eller hakket kjøtt.

Er du en brødelsker? Denne deilige, deigete delikatessen kommer til å endre synet ditt på det tradisjonelle brødet. Full av ferske, friske smaker og urter og med perfekt og luftig konsistens. Bare synet og duften av disse små godbitene får tennene til å løpe i vann. Det er så godt at det nesten ikke er til å tro. Spis din manakish med selvvalgt tilbehør, så får du en personlig godbit. Etter én bit kommer du til å ha et helt nytt syn på brød.

Manakish dish at Park Inn

Arabisk kaffe. Noe som holder deg våken!

Glem alt du trodde du visste om kaffe, utvid koffeinhorisonten din og overrask smaksløkene dine. Vi har vår egen svært spesielle måte å nyte kaffen på, og vi har utviklet vårt personlige inntak til perfeksjon. Men som ordtaket sier: Andre land. Andre skikker.

Arabisk kaffe er like krydret som maten, og den både vekker deg og holder deg våken. Garantert.

Ofte blir den krydret med kardemomme og servert med dadler. Dette er en kaffeopplevelse du ikke kommer til å glemme, og det er en utmerket Instagram-mulighet. Arabisk kaffe er ikke til å spøke med og er noe du bare må prøve hvis du tar turen til Midtøsten.

Arabic coffee at Park Inn

For Park Inn er det en trend å gi gjestene en lokal opplevelse om morgenen. Det er så mange måter et land og dets kultur kan utforskes på, men den enkleste og deiligste måten er å spise seg gjennom det hele. Lokale delikatesser og tradisjoner blir tilberedt med ferske ingredienser, og maten avslører masse om de enkelte regionene. Gjennom den flammende maten i Midtøsten kommer du også til å forelske deg i den flammende kulturen.

Lyst til å lære mer, eller har du mer inngående spørsmål? Ta kontakt med oss på Twitter @parkinn.

Middle East 20 percent Norwegian banner

css.php