-

Den perfekte surfebølge i Norge

Du må selvfølgelig lære deg originalen – du må lære å bølgesurfe!

Surfing er den originale brettsporten. Snowboarding, kitesurfing, brettseiling og skateboarding har alle røtter i bølgesurfingen. Det kommer til å kreve litt tid og innsats. Men alle kan lære seg å “gå på vannet”. Og tro det eller ei, men også i Norge er det perfekte surfebølger!

Surfer i vatdrakt pa en surfebølge

Sandvesanden

I Sandve, ca. 40 minutters kjøring fra Haugesund, er det fantastiske forhold for surfing og kitesurfing. Ikke rart at det er blitt et populært sted blant surfere. Havbunnens topografi skaper surfebølger som bryter perfekt, og på sommeren valfarter surfere fra hele regionen hit på jakt etter den perfekte bølgen. Den kraftige vinden og det åpne havet gjør vinteren til høysesong for de surferne som vil ha litt mer “vind i seilet”. Velg mellom Sandvesanden, Åkrasanden, Sandhåland og Mjølhus.

Fly til Haugesund, ta en overnatting på Park Inn by Radisson Haugesund Airport Hotel og lei en bil dagen etter for å begynne surfeventyret ditt.

Vindsurfebrett med seil ligger pa stranden

Jæren

Norges beste surfeforhold finnes langs strendene på Jæren. Sommer eller vinter – begge årstidene er perfekte til surfing. De lange sandstrendene på Jæren er som skapt for surfing. Hvis du er nybegynner, bør du sjekke ut Solastranden, Hellestø, Sele, Bore og Brusand/Ogna, som lenge har vært populære steder blant surfere. Her er det rolig i sommerhalvåret. Er du mer erfaren, finner du høyere og vanskeligere bølger hvis du drar hit om høsten eller vinteren.

Til Jæren transporterer du deg raskt og enkelt på litt over 30 minutter i bil fra Park Inn by Radisson Stavanger Hotel.

Bestill ferien din og nyt deilige sommerpriser

css.php