-

På skattejakt i Stavanger

Bli med på skattejakt i Stavangers trivelige gater, hvor du kan finne alt fra retro møbler og klær av særegent design til litteraturklassikere og skinnende sølvtøy.

Stavanger sentrum er svært innbydende og har en avslappet atmosfære. Spaser rundt i byen, utforsk de mange smågatene og kanskje finner du akkurat det du leter etter, eller noe du ikke engang visste du ønsket deg. Selv om det er fint å lete etter godbitene på egen hånd, er det alltid greit med noen tips på veien. Vi tar deg med til noen av byens beste skattekamre, hvor mulighetene er gode for å finne boka som mangler i biblioteket, kjolen du drømmer om til bryllupet i sommer eller samleobjektet som gjør antikvitetssamlinga komplett.

Løvås Bruktbu

Løvås Bruktbu

© Løvås Bruktbu

Blant byens mange fargerike trehus, nærmere bestemt i Pedersgata, ligger Løvås Bruktbu. Denne hyggelige butikken har eksistert, slik den framstår i dag, i over 40 år. Her finner du et bredt utvalg av bøker, tegneserier, DVD- og Blu Ray-filmer, og det kommer stadig inn nye, spennende ting. Innimellom kjører de tilbud på ulike varer, som blir annonsert på butikkens Facebook-side.

Pedersgata 25 // Løvås Bruktbu

Syvende Himmel

Syvende Himmel

© Syvende Himmel

I 2007 ble Syvende Himmel etablert, en butikk som er like fargerik på innsida som på utsida, og du finner den midt i Stavangers populære fargegate, Øvre Holmegate. Ute møtes du av søte blomsterpotter i stil med regnbuen, og inne finner du kjoler, sko, jakker og tilbehør. I tillegg er butikken kjent for sine flotte, og selvfølgelig fargerike, regnkåper. Syvende Himmel fører små og unike merker fra designere verden over, i tillegg til et lite utvalg av vintagekjoler og smykker. Dette er stedet å besøke dersom du er ute etter noe unikt, som får deg til å smile.

Øvre Holmegate 20 // Syvende Himmel

Stavanger Antikvariat

Stavanger Antikvariat

© Stavanger Antikvariat

Stavanger Antikvariat er byens eneste i sitt slag, og stolte av å kunne skilte med intet mindre enn 40 000 bind innen de fleste sjangre og kategorier. Her er det gode sjanser for å finne akkurat den boka du leter etter til svært gode priser. Kan du ikke finne det du er på utkikk etter vil antikvariatet gjøre alt de kan for å skaffe den for deg. Butikken er et must å besøke for alle litteraturelskere som ønsker et hyggelig bokmøte i en trivelig atmosfære.

Tidegeilen 4 // Stavanger Antikvariat

Antik & auksjon

Antik og Auksjon

© Antik og Auksjon

Denne butikken ligger riktignok i Sandnes, men den er vel verdt kjøreturen fra Stavanger sentrum på knapt 30 minutter. Helt siden 13. mai 1977 har du kunnet lete etter skatter i denne butikken i Langgaten, samt kjempe om flotte antikviteter i auksjonshuset i Storgaten. Her kjøpes og selges antikviteter av høy kvalitet, som brukte og nye gullsmykker, sølvbestikk og ikke minst diamanter. Ta et dypdykk ned i fordums eleganse med et besøk på Antik & auksjon og kanskje finner du en sjelden skatt du har drømt om i lange tider.

Langgaten 24 // Antik & auksjon

Antik og Auksjon 2

© Antik og Auksjon

En perfekt shoppinghelg i Stavanger kompletteres av komfortabel og sentral overnatting i naturskjønne omgivelser. Bo på Park Inn by Radisson Stavanger Hotell, kun en kilometer unna alt sentrum har å by på av butikker, historie og attraksjoner.

Lagre

Lagre

css.php