-

#INNsiderguide: Topp 7 julemarkeder du ikke bør gå glipp av!

Når julen nærmer seg, åpner julemarkedene sine dører rundt om i Europa. Europas tradisjonelle julemarkeder viser julen fra sin beste side, med lokale delikatesser, håndlagde gaver og festlig underholdning. Bytorg og svingete gater bringes til live med glitrende sne og duften av lokal mat, og blir det perfekte stedet å ta med familien eller treffe venner. Så, her er vår #Innsider-guide over Europas beste julemarkeder.

Dresden: Tidløs. Med deilig kake

Tysklands eldste julemarked befinner seg på Dresdens historiske Altmarktplatz. Vanskelig å gå glipp av med den fjorten meter høye julepyramiden midt på plassen! Bodene selger mange små gaver, alle laget av lokale håndverkere. Hvis du har litt ekstra tid til overs, finner du en rekke andre markeder på veien ned mot jernbanestasjonen. Etter en lang dag med shopping og en stor porsjon av den berømte Christollen-kaken, ligger Park Inn by Radisson Hotel Dresden kun er kort tur over på den andre siden av Elben.

Dresden Christmas market

Dresden Christmas market view

Moskva: Jul i Kreml

Det idylliske julemarkedet på Moskvas legendariske Røde plass har et unikt bakteppe av Kreml – og byens største skøytebane! Markedet varer til etter den ortodokse julen 6. januar, og er det perfekte stedet for å kjøpe russiske suvenirer, som malte matryoshka-dukker.  En god kopp kaffe hjelper mot kulden. Føl deg som hjemme på fargerike Park Inn by Radisson Sadu, Moscow HotelPark Inn by Radisson Sheremetyevo Airport Moscow Hotel eller Park Inn by Radisson Odintsovo Moscow.

Moscow Christmas market street

Riga: En baltisk skjønnhet

Julemarkedet i Riga holdes på det vakre torget ved domkirken, som står på UNESCOs verdensarvliste. Markedet varer frem til den ortodokse julen, og i bodene kan du kjøpe latvisk trehåndverk, baltisk rav, ull, lokal honning og gløgg, mens du gjennom den kalde luften kan lytte til julesanger og folkesanger sunget av latviske kor. Nyt et smart opphold på godt plasserte Park Inn by Radisson Riga Valdemara eller Park Inn by Radisson Residence Riga Barona.

Riga Christmas market entrance

Amsterdam: Fin og isete julemoro

Under Amsterdams velkjente lysfestival, forvandles Museumplein til en imponerende skøytebane og julemarked. Nattugler elsker Damraks døgnåpne vintermarked, mens Rembrandtplein tilbyr godbiter for de matglade. Oppdag det superkule markedet De Amsterdamsche Kerstmarkt og organisk vinter på Pure Markt i Amstelpark. Friskt, morsomt og moderne –  Park Inn by Radisson Amsterdam Airport Schiphol er det perfekte valget for din smarte storbyferie.

Amsterdam Christmas lights

Stockholm: Lys opp for Santa Lucia

Gløggen er ekstra krydret i Sverige, og er perfekt til å skylle ned lokale delikatesser av røkt pølse og reinsdyrkjøtt! Du kan velge mellom fire julemarkeder i Stockholm, og alle ligger kun en kort tur unna Park Inn by Radisson i Hammarby Sjöstad.

Stockholm Christmas market old town

Praha: Tsjekk ut det magiske

Det finnes to fantastiske markeder å velge mellom i Praha. Vaklavplassen og gamlebytorget er de festligste stedene, og høydepunktene består blant annet av et utvalg av tsjekkisk pølse, brød og ost. Turen vil ikke være fullendt uten å ha smakt på Trdelnik – fersk deig pakket rundt en pinne, grillet og belagt med sukker og valnøtt. Besøkende kan sjekke inn på art deco-hotellet Park Inn Hotel Prague, som ligger kun en kort spasertur fra begge stedene. 

Prague Christmas market view

Køln: Romantikk ved Rhinen

Køln har syv fantastiske julemarkeder å by på, hvert med sin egen unike atmosfære og underholdning. Her finner du engler og alver; varme ristede mandler og rikelig med glühwein nedenfor Kølns vakre katedral. Sug inn atmosfæren på Roncalliplatz. Spaser gjennom historiske Heinzelmännchenmarkt eller nyt litt maritim julemagi på julemarkedet ved havnen. Deretter kan du slappe av ved Rhinen på livlige Park Inn by Radisson Cologne City West Hotel.

Cologne Christmas market

css.php