-

#INNsiderguide: Topp 7 julemarkeder du ikke bør gå glipp av!

Når julen nærmer seg, åpner julemarkedene sine dører rundt om i Europa. Europas tradisjonelle julemarkeder viser julen fra sin beste side, med lokale delikatesser, håndlagde gaver og festlig underholdning. Bytorg og svingete gater bringes til live med glitrende sne og duften av lokal mat, og blir det perfekte stedet å ta med familien eller treffe venner. Så, her er vår #Innsider-guide over Europas beste julemarkeder.

Ferier i Hyde Park

London har en rekke julemarkeder med et stort utvalg underholdning og deilig mat, men ingenting skinner sterkere enn julelysene i Hyde Park.

Winter Wonderland i Hyde Park er det største julemarkedet (og det vokser fremdeles) – og billettsalget er allerede i gang!

I tillegg til de ikoniske julemarkedene og de bavarisk-inspirerte grottene, finner man også en stor skøytebane, karuseller, sirkusforestillinger, mimere, isdansere og det helt nye Paddington on Ice.

Hvis du er i London og vil ha det moro med hele familien, kan du besøke Winter Wonderland og bo på Park Inn by Radisson Hotel & Conference Centre London Heathrow.

© countryandtownhouse.co.uk

Norges vinterland

Hvis du er på jakt etter et julemarked med ekte snø, norske klær, håndverk og bakverk, bør du ta turen til Vinterland i Oslo.

Vinterland har en koselig beliggenhet rett bak Slottet. Markedet er i sentrum av byen og er en perfekt måte å avrunde juleshoppingen på.

Du får også sjansen til å kjøpe ekte, norske varer som reinsdyrgensere, hatter og tøfler. Etter shoppingen kan du slappe av med en varm kopp gløgg eller for eksempel ta deg en tur på skøyter!

Trenger du et lyst og imøtekommende opphold med en praktisk beliggenhet? Da bør du velge Park Inn by Radisson Oslo. Hotellet ligger i sentrum med kort avstand til byens julemarkeder!

Oslo Winterland

© HeartMyBackpack

Moskva: Jul i Kreml

Det idylliske julemarkedet på Moskvas legendariske Røde plass har et unikt bakteppe av Kreml – og byens største skøytebane! Markedet varer til etter den ortodokse julen 6. januar, og er det perfekte stedet for å kjøpe russiske suvenirer, som malte matryoshka-dukker.  En god kopp kaffe hjelper mot kulden. Føl deg som hjemme på fargerike Park Inn by Radisson Sadu, Moscow HotelPark Inn by Radisson Sheremetyevo Airport Moscow Hotel eller Park Inn by Radisson Odintsovo Moscow.

Moscow Christmas market street

Riga: En baltisk skjønnhet

Julemarkedet i Riga holdes på det vakre torget ved domkirken, som står på UNESCOs verdensarvliste. Markedet varer frem til den ortodokse julen, og i bodene kan du kjøpe latvisk trehåndverk, baltisk rav, ull, lokal honning og gløgg, mens du gjennom den kalde luften kan lytte til julesanger og folkesanger sunget av latviske kor. Nyt et smart opphold på godt plasserte Park Inn by Radisson Riga Valdemara eller Park Inn by Radisson Residence Riga Barona.

Riga Christmas market entrance

Amsterdam: Fin og isete julemoro

Under Amsterdams velkjente lysfestival, forvandles Museumplein til en imponerende skøytebane og julemarked. Nattugler elsker Damraks døgnåpne vintermarked, mens Rembrandtplein tilbyr godbiter for de matglade. Oppdag det superkule markedet De Amsterdamsche Kerstmarkt og organisk vinter på Pure Markt i Amstelpark. Friskt, morsomt og moderne –  Park Inn by Radisson Amsterdam Airport Schiphol er det perfekte valget for din smarte storbyferie.

Amsterdam Christmas lights

Praha: Tsjekk ut det magiske

Det finnes to fantastiske markeder å velge mellom i Praha. Vaklavplassen og gamlebytorget er de festligste stedene, og høydepunktene består blant annet av et utvalg av tsjekkisk pølse, brød og ost. Turen vil ikke være fullendt uten å ha smakt på Trdelnik – fersk deig pakket rundt en pinne, grillet og belagt med sukker og valnøtt. Besøkende kan sjekke inn på art deco-hotellet Park Inn Hotel Prague, som ligger kun en kort spasertur fra begge stedene. 

Prague Christmas market view

Køln: Romantikk ved Rhinen

Køln har syv fantastiske julemarkeder å by på, hvert med sin egen unike atmosfære og underholdning. Her finner du engler og alver; varme ristede mandler og rikelig med glühwein nedenfor Kølns vakre katedral. Sug inn atmosfæren på Roncalliplatz. Spaser gjennom historiske Heinzelmännchenmarkt eller nyt litt maritim julemagi på julemarkedet ved havnen. Deretter kan du slappe av ved Rhinen på livlige Park Inn by Radisson Cologne City West Hotel.

Cologne Christmas market

 

css.php