-

Møt finalistene

Etter en hardt kjempet konkurranse har publikum stemt på sine favoritter i INNovation Room-konkurransen.

De to teamene som kom seg til finalen etter å ha mottatt flest publikumsstemmer er Les Roches International School of Hotel Management og Cornell University.

Les Roches kom opp med et konsept kalt innStyle – et sminkestudio som tilbyr allsidige gjør-det-selv-løsninger, produkter og skjønnhetsutstyr.

Cornell Universitys Palette-konsept er et romservice-alternativ som tilbyr gjester sunn og lokal mat klar til å spises, hele døgnet. Et toppmoderne betalingssystem bruker etikettsensor for å belaste rommene direkte.

Vi fanget opp begge lagene for å finne ut hvordan INNovation Room-opplevelsen deres har vært så langt.

 

Les Roches

SDP3438-0925 2

Hva er det morsomste minnet dere har fra å arbeide sammen?

Vi brukte virkelig vår kreative tenkning for å komme opp med innovative ideer for å generere nye inntektsstrømmer, men som til syvende og sist ikke kunne brukes fordi de var altfor morsomme. En gang måtte hele gruppen ta en pause fordi vi lo så mye. Vi ble nødt til å forlate prosjektet og komme tilbake til det senere. Sånn tilbrakte vi lørdagskvelden frem til rundt kl. 03.00!

 

Hva var det største hinderet teamet deres ble konfrontert med, og hvordan klarte dere å overkomme det?

Det største hinderet vårt var å holde styr på stemmene, ettersom stemmetallene gikk opp og ned hele tiden. Den siste stemmedagen var også samme dag som statistikkeksamenen vår, som er et veldig vanskelig fag. Vi klarte ikke å konsentrere oss skikkelig på grunn av adrenalinkicket vi fikk av stemmeovervåkingen!

 

Av de andre fire konseptene som fikk flest publikumsstemmer, hvilket er deres favoritt?

Vi likte veldig godt Rosie-konseptet til Boston University! Det var en super idé å kunne integrere sanntids teknologiopplevelser i gjestens hotellopphold.

 

Og til slutt, hva betyr innovasjon for dere?

Innovasjon er prosessen med å avdekke kundens udekkede behov og å finne løsninger til å møte disse behovene bedre enn konkurrentene. Innovasjon er nøkkelen til driften av virksomheten, og trenger ikke bare å være basert på teknologi men kan også være fokusert mot å tilby unike opplevelser.

 

 

Cornell University

SDP3438-0930 2

Hva er det morsomste minnet dere har fra å arbeide sammen?

Å jobbe i dette teamet var fylt av flotte, hysteriske minner. Et av de morsomste øyeblikkene jeg kan huske var da vi øvde på presentasjonen vår for dommerpanelet i pyjamas veldig sent på kvelden i England. Etter en lang dag med hard jobbing, da vi tenkte at vi var klare for sengen, bestemte vi oss for å øve på presentasjonen vår noen ganger til. På det stadiet var vi ganske øre, og vi lo av nesten alt de andre sa! Det var da vi virkelig ble kjent med hverandre – og med hverandres humor – veldig godt!

 

Hva var det største hinderet teamet deres ble konfrontert med, og hvordan klarte dere å overkomme det?

Et av de største hindrene vi ble konfrontert med var å sikre at konseptene våre var gjennomførbare. Med kreative tenkere i teamet, var mange av ideene så utenfor boksen at de potensielt ikke var mulige å utrette. Men vi ville ikke utelukke noen ideer i utgangspunktet! For å klare denne utfordringen, forsøkte teamet vårt å se på hvert konsept fra en utenforståendes synsvinkel, og stilte spørsmål som folk som ikke kjente til ideen kanskje ville stilt.

 

Av de andre fire konseptene som fikk flest publikumsstemmer, hvilket er deres favoritt?

Alle de andre teamenes konsepter er veldig spennende. De bringer alle noe nytt til Park Inn, så det er vanskelig å velge ett.  Oxford Brookes’ 5enses-idé leker ganske litterært med ideen om å sette farge på tilværelsen på den måten gjesten selv velger, så den ideen er virkelig fascinerende.

 

Og til slutt, hva betyr innovasjon for dere?

Innovasjon er å komme opp med en ny og spennende idé som kan bli satt i verk. Det er å skape noe som ikke har blitt gjort før, og som alle involverte parter kan dra fordel av. Ekte innovasjon er iøynefallende.

 

 

Panelet vil nå måtte ta det vanskelige valget mellom de to finalistene i henhold til konkurransens utvelgelseskriterier. Den endelige vinneren vil bli kunngjort 19. desember.

css.php