-

Oslos veggmaleri i #AddingColorToLives turneen er ferdig!

I samarbeid med lokale ungdomsgrupper og den berømte gatekunstneren Joel Bergner kan Park Inn by Radisson® nå med glede kunngjøre starten på Adding Color to Lives 2016. Adding Color to Lives er et samfunnsrettet kunstprosjekt som engasjerer lokal ungdom for å utforme og skape en samling store veggmalerier. I september skal Joel lede workshops med ungdom og lokalsamfunn. Samarbeidet skal utforske samfunnsspørsmål som er viktige for dem og kulminere i malingen av store veggmalerier i det offentlige rom.  Adding Color to Lives skal finne sted i fire byer, fra Oslo via Tallinn og Krakow til Cape Town.

Maling Kløfta ungdomshus

Joel Bergner

Joel Bergners gatemalerier kan ses over hele verden, fra USA til Brasil, Cuba, Kenya, Polen, Mexico, Mosambik, El Salvador, Kapp Verde og i Midtøsten, der han jobbet med prosjekter for syrere i en flyktningleir i Jordan og for israelsk og palestinsk ungdom Jerusalem. Joels veggmalerier kjennetegnes av en variert blanding av sterke farger og intens bildebruk, og utforsker sosiale temaer og historiene til samfunnets marginaliserte. Han organiserer kunstinitativer i hele verden med ungdom og lokalsamfunn som sliter med utfordringer som fengselsopphold, væpnede konflikter, psykiske og fysiske funksjonshemninger, hjemløshet og sosial utestengelse.

Maling Kløfta ungdomshus

Oslo-prosjektet #AddingColorToLives

Ungdomssentrene Calypso og Huset på Kløfta har som mål å tilby spennende, trygge og engasjerende aktiviteter for all lokal ungdom mellom 13 og 17 år. De ansatte på ungdomssenteret ønsker å møte de unge med respekt og interesse. Til gjengjeld forventer de at de unge møter de ansatte med samme respekt og følger husreglene. Calypso tilbyr et morsomt, trygt og rusfritt miljø for alle unge i Ullensaker kommune og holder åpent hver dag etter skoletid. Mange lokale ungdommer besøker de to ungdomssentrene hver dag, og de kan ta imot så mange som 200 unge samtidig.

Maling Kløfta ungdomshus

Husene er svært populære takket være det varierte aktivitetstilbudet. De ansatte samarbeider med de unge for å utvikle aktiviteter som er i tråd med deres interesser. Dette omfatter blant annet bordtennis, biljard, foosball, TV-spill, musikkrom og til og med en kafé. De arrangerer også fester, konserter og turer til fornøyelsesparker og museer. Det er et flott sted å møte og henge med venner.

Maling Kløfta ungdomshus

Inspirasjon

Hver gang Joel Bergner starter et kreativt prosjekt som dette, har han en idémyldring sammen med ungdommene.  De oppmuntres til å bidra med egne ideer og inspirasjon for å legge en plan for veggmaleriet. Dette maleriet var intet unntak. I løpet av den kreative workshopen kom det frem at de ønsket å vise litt av Kløftas historie, hva som er viktig i området, og hva som gjør Kløfta til et godt sted å bo. Hester ble et viktig motiv, siden det står en hestestatue på Kløfta. Det er et symbol de unge setter stor pris på og forbinder med hjemstedet. Joel utfordret dem også til å tenke gjennom hva som er viktig i livet deres, og de mange forslagene omfattet blant annet musikk, venner, sosiale medier, fotball, skisport og annen idrett, pizza og å ha det gøy. Disse innflytelsene kan også ses i det endelige verket.

Maling Kløfta ungdomshus

Hva er meningen bak ansiktet i veggmaleriet?

Ungdomsgruppen og Joel tok med ansiktet til en av ungdommene i maleriet. Slik fikk det et personlig preg. Hvordan valgte de ut den heldige? Alle malerne skrev navnet sitt på en lapp og la den i en hatt, så ble en tilfeldig trukket til å få ansiktet sitt på veggen! Han ble veldig glad og stolt.

Maling Kløfta ungdomshus

Hva er meningen bak noen av de andre detaljene i maleriet?

Noen eksempler:

Fisk: Noen av ungdommene er ivrige fiskere, og en av dem reiser til og med nordover hver sommer for å jobbe på en fiskebåt og tjene litt penger.

Venner: Det å dele gode opplevelser er veldig viktig for dem, og mange av tegningene er av venner av ungdommene.

Hjerte med sting: En av ungdommene ble hjerteoperert da hun var yngre, og dette er en viktig del av historien hennes. Hun tegnet hjertet i historie-delen av maleriet.

Natur: Den rosa fargen symboliserer naturen og dyrelivets store betydning i Norge.

Troll: Maleriet har også innslag fra de norske folkeeventyrene som ungdommene kjenner fra godnattlesing, barnehage og skole.

Sport: Sport er viktig for ungdommene både på fritiden og på skolen, for eksempel skisport, skateboarding, fotball og dans.

Maling Kløfta ungdomshus

Maling Kløfta ungdomshus

Maling Kløfta ungdomshus

 

css.php