-

Food Truck Bonanza i Oslo

Oslo har hatt sine feiende flotte foodtrucks en stund, men nå samles de alle til Food Truck Bonanza. Her kommer en rekke av verdens mange smaker rullende direkte til deg. Kan det bli bedre?

Foodtrucks, rullende restauranter, er et velkjent konsept i USA og andre deler av verden. Her til lands er de enda i sin spede begynnelse, men nå skal de samles til Food Truck Bonanza hver helg fra mai til høsten. Er du glad i mat er dette noe du ikke kan gå glipp av.

  • Målet med Food Truck Bonanza er å gi Oslo det byen har hungret etter i årevis, og som til nå ikke har vært lovlig, nemlig skikkelig gatemat og en real matfest, forteller Bendik Romstad.

En kulinarisk kjempefest

Andreas Henriksen Eivind v. Døhlen Anne på Landet - Sett tenna i en av de mange gode matrette under Oslo Food Truck Bonanza

 © Andreas Henriksen / Eivind von Døhlen / Anne på Landet

Romstad jobber til daglig med foodtrucken Anne på Landet og har arbeidet mye med Food Truck Bonanza. Sammen med foodtruckene 4Gringos, Hitchhiker On Wheels, Lunicó, Ragnalokk og GoGrilla har han stått på for å stable konseptet på beina.

  • Vi vil invitere hele byen på en kulinarisk kjempefest, slik at folk kan fråtse i deilig gatemat i noen timer før hver truck drar hver til sitt igjen, sier Bendik Romstad.

Hver helg fra mai og frem til det blir for kaldt til å sitte ut vil du finne denne gatematfesten flere steder i Oslo. Filosofien med det hele er å kunne la maten komme til kunden, i stedet for omvendt.

  • Det er samme tanken bak dette som alt fra kjøpesenter til foodcourts: jo flere tilbydere man klarer å samle på ett sted, jo flere folk kommer, forteller Romstad.
  • Vi har diskutert mange ulike plasseringer og starter i Brenneriveien rett og slett fordi de som driver der har lagt alt veldig til rette for oss, legger han til.

Enorm tilbakemelding

Andreas Henriksen GoGrilla - Oslo Food Truck Bonanza lover deg smaken av en hel verden i hovedstadens helger fremover

© Andreas Henriksen / GoGrilla

Etter at Food Truck Bonanza ble annonsert ble det møtt med en overveldende respons. Over 7 000 meldte raskt sin interesse for arrangementet.

  • Dette viser at Oslo er overmoden for en skikkelig gatefest. Fordelen med en food truck er at den kan dra dit folk er, og vi serverer mat man kan spise med en hånd. Det er noe eget å se de som lager maten din og at de gjør det, det er rett og slett mye mer ærlig samt mindre jåleri.

Hvis du lurer på hva slags mat du får servert er listen over mat du IKKE får servert mye kortere. Her kommer det smaker og lukter fra hele verden rullende.

  • Dette blir gatemat på norsk – masse biler, masse folk, lukter, smaker, musikk og trøkk! Jeg er sikker på at ingen kommer til å gå sultne hjem, for her er det noe for alle, avslutter Bendik Romstad.

Kjenner du at det begynner å rykke i smaksløkene? Da er det bare en ting å gjøre, nemlig å komme seg på Food Truck Bonanza! Matmagien finner du i hovedstaden, bare en kort tog- eller busstur unna Park Inn by Radisson Oslo Airport Gardermoen Hotel. Velbekomme!

Hovedbilde © Andreas Henriksen / GoGrilla

css.php