-

7 fantastiske videoer som fremkaller reiselysten

Reiselyst er noe de fleste kjenner på, noen oftere enn andre. Vi har samlet 7 reisevideoer fra verden over som sørger for at det kribler i reisefoten.

En ting er å høre historiene om steder, noe annet er å se det for seg selv. Uansett hvor du ønsker å reise i løpet av livet er litt inspirasjon ikke å forakte og derfor har vi samlet disse 7 videoene. Sett deg godt til rette, enten på bussen eller godstolen hjemme, og la oss bringe verden til deg. Hvem vet, plutselig er du der selv?

PS: filmene nytes best i fullskjerm og med lyd. Kos deg!

1. Den transsibirske jernbanen

Det går fortere å fly over kontinentene, men da går du glipp av alle de opplevelsene som finnes. Den transsibirske jernbanen er verdens lengste togstrekning og er en opplevelse uten like. Ferden går over skinnene fra Moskva og til Beijing. Hvor mange dager det tar avhenger av hvor mange stopp du tar på veien. Fra vinduet i kupeen ser du slettelandskap i Sibir og Mongolia, et landskap som ikke ligner noe du finner i Norge. Et bilde sier mer enn tusen ord og film sier så uendelig mye mer. Enten du avslutter eller starter reisen i Moskva sover du godt på ett av Park Inns hoteller i Moskva. Alle ombord!

 

2.  La smaksløkene bli begeistret av Bulgaria

Glem Sunny Beach og disse kjipe partystedene, Bulgaria har nemlig uendelig mye mer å by på. Blant annet en meny proppfull i godbiter. Smaksløkene dine kommer til å takke deg for at du setter tenna i retter som Teleshko vareno-suppe, Lukanka-skinke eller Tatarsko kufte. Hva var vel livet uten skikkelig mat? Ganske stusselig vil vi påstå! Etterpå kan du gå til sengs mett og god på Park Inn by Radisson Sofia. Velbekomme!

 

3. Bli imponert av Irland

Bare en kort flytur unna Norge ligger Irland. Et land du kanskje forbinder med god stemning og noe godt i glasset, men det har en natur som kan ta pusten fra deg. For eksempel Wild Atlantic Way, en vei hvor land og sjø kolliderer til å by på storslagne opplevelser. Du finner nemlig de utroligste steinformasjoner, byggverk og en natur som kan sette vårt hjemland i skammekroken. Det er vilt, vakkert og vanvittig imponerende. Bor du på  Park Inn by Radisson Shannon Airport er du midt i smørøyet for eventyr og opplevelser på Wild Atlantic Way.

 

4. Skap minner for livet i Costa Rica

Costa Rica er et av mange paradis på jord. Med bølger som bryter mot kilometerlange sandstrender og apekatter som leker i tretoppene er dette et land som bare må oppleves. Kjenn solen varme mens du lærer deg å surfe eller nyter late dager under palmene. Uansett hva du gjør kommer du til å skape minner for livet. I hovedstaden San José får du også alt du trenger for en litt annerledes storbyferie. Overnatter du på Park Inn San Jose er ikke resten av Costa Ricas lange rekke av opplevelser langt unna.

5. La deg inspirere av Island

Ute i havgapet ligger vår fjerne slektning Island. Sagaøya som trollbinder tusenvis av reisende hvert eneste år med sin utenomjordiske natur og nå er det vel snart din tur? Enorme fossefall, islandshester, vulkansk hete som kommer opp gjennom hull i bakken og de legendariske geysirene er alle med på å gjøre Island til et land du aldri kommer til å glemme. Park Inn by Radisson Reykjavik Keflavik Airport er et solid utgangspunkt til storslagne turer på øyen.

6. Tett på Istanbul

Med en fot i Europa og en i Asia er Istanbul en helt særegen by. Ikoniske landemerker som Hagia Sofia-kirken og Den Blå Moské setter sitt preg på horisonten i denne pulserende storbyen. Tyrkia er så mye mer enn bare late dager ved stranden, noe en virkelig finner eksempel på i Istanbul. Park Inn by Radisson Istanbul Ataturk Airport ligger bare snaue 25 km unna dette møtestedet mellom Europa og Asia. Her står virkelig opplevelsene og smakene i kø.

7. Opplev den Arabiske Gulf

Når du tenker på Oman, Dubai og Abu Dhabi tenker du kanskje på sanddyner og hypermoderne skyskrapere i skjønn forening. Men de har alle en viktig fellesnevner, nemlig kysten. Sett deg ved kaikanten og se tradisjonelle skip segle forbi, med topp moderne byer som et kontrastfullt bakteppe. Det finnes nemlig så mye mer å se enn bare byggverk som strekker seg mot skyene i disse historierike landene. Alt finner du i nærheten av Park Inns hoteller i Dubai, Oman og Abu Dhabi. Du vil bli overrasket over hva som venter.

css.php