-

Dine 4 nye favorittrestauranter i Oslo

Er du sulten på et rimelig, men nydelig måltid i Oslo? Da bør du sjekke ut en av disse 4 restaurantene, særlig anbefalt av familien bak bloggen Smaken av Oslo. Vi garanterer at du får vann i munnen.

Vi har vel alle tenkt tanken på å gå ut og spise minst en gang i uken for å teste de ulike restaurantene i byen vi bor i. For de fleste av oss blir det med tanken, men Tjodunn Eltvik Dyrnes og familien gjorde alvor av det hele.

 

En kulinarisk dannelsesreise

Sammen med ektemannen Per driver hun nemlig bloggen Smaken av Oslo. Her smaker de seg gjennom hovedstaden med sønnen Storm med på laget.

– Det startet i januar 2014 som en kulinarisk dannelsesreise for tre, et slags familieeventyr i egen by. Vi besøkte en ny restaurant i Oslo hver uke, forteller Tjodunn.

Men de stoppet ikke der. I 2015 har de besøkt enda flere restauranter og bloggen er blitt til en buffet av restaurant- og matlagingstips. Det er ikke uten grunn at vi ba dem om å dele sine tips til 4 gode og rimelige restauranter i Tigerstaden.

 

1. La deg lokke av Lokk

Det første tipset de kommer med er LOKK. Like ved Rockefeller ligger nemlig denne sjarmerende lille restauranten, hvor signaturretten er suppe. Ja, du leste rett, det er supper som er greia her.

– Blir du egentlig mett av suppe? Ja, det blir du absolutt her! Dette er et kult sted, sentralt og med byens beste supper. Vi har vært på Lokk mange ganger gjennom flere år, og har aldri blitt skuffet. Prisene er hyggelige og etter til dels euforiske i de store avisene har gjestene strømmet til i hopetall, sier Tjodunn.

Foruten suppene har de også en tre- og fire-retters meny som endrer seg hver 14. dag, til en særdeles hyggelig pris. Konseptet deres «ufin dining» handler om at du tar deg en to-timers ferie fra livet uten kjole eller skjorteplikt. Det er en følelse du ikke vil legge lokk på!

Hos LOKK i Oslo finner du supper som smaker av en annen verden

© LOKK

LOKK / Torggata 18b, inngang Badstugata / Facebook / Instagram

 

2. Herlig husmannskost hos Smalhans

Bydelsrestauranten Smalhans er en juvel på St. Hanshaugen. Med to busser som stopper like utenfor inngangsdøren er det ingen sak å komme seg til denne smaksopplevelsen. Her satser de blant annet på husmannskost, som serveres daglig fra 16-18.

– Her får du inspirert norsk mat med en ny meny hver uke, sjekk hjemmesidene eller Instagram, til bare 175 per person.

Smalhans er midt i blinken også for deg som vil prøve en litt annerledes og mer sosial matopplevelse. Deres Smalhans og Krøsus-retter kan enkelt deles og er en opplevelse i seg selv. Må prøves!

Sjarmerende Smalhans er en bydelsrestaurant som byr på en virkelig smaksopplevelse

© Smalhans

Smalhans / Waldemar Thranesgate 10, inngang Ullevålsveien / Facebook / Instagram

 

3. La smaksløkene vandre hos Lille Saigon1

De siste 25 årene har Lille Saigon1 servert ekte vietnamesisk mat i Oslo. Med oppskrifter som har fulgt familien i tre generasjoner disker Thao Le opp med de deiligste retter.

– Her får du fresh og deilig vietnamesisk mat. Gode nuddelretter til ca 120 kroner, servert med kjapp og effektiv service, sier Tjodunn.

Med mat som kan tilpasses styrkemessig og en egen barnemeny er Lille Saigon1 midt i blinken også for barnefamilier.

Nyt smaken av Lille Saigon1 og deres velsmakende vietnamesiske retter

© Smaken av Oslo

Lille Saigon1 / Bernt Ankers gate 7 og Seilduksgata 17 / Facebook

 

4. Intenst og magisk på Illegal og Munchies

Burger er noe alle er glade i og Oslo har flere og flere suverene burgersteder som er verdt et besøk. Det skal godt gjøres å velge bare en, derfor har Tjodunn og Per valgt å anbefale to!

– Illegal og Munchies er burgerkongene i byen. Vår favoritt er Munchies spicy burger til bare 98 kroner og en kald pils til. Liker du en mer smokey smak på burgeren anbefaler vi heller Illegal.

Heldigvis er det slik at det eneste som er bedre enn én burger er to burgere. Derfor er det bare å ta bena fatt og prøve begge restaurantene. Dette er den perfekte aktiviteten etter en fuktig kveld på byen i Oslo. Men ikke glem at begge disse stedene er særdeles populære, så du må nok regne med litt kø.

Hos Illegal og Munchies finner du det som kanskje er Oslos beste burgere

© Smaken av Oslo

Illegal Burger / Møllergata 23 / Facebook / Instagram

Munchies / Bernt Ankers gate 8 / Facebook / Instagram

 

Hvis ikke smaksløkene ivrer etter å smake seg igjennom hovedstaden og disse fem restaurantene nå så vet ikke vi hva som må til! Sørg for å holde deg oppdatert på Oslos restaurantliv og opplev nye smaker med Smaken av Oslo. Noe sier oss at Tjodunn og familien ikke gir seg med det første.

Når du endelig kommer deg til hovedstaden kan du overnatte på ett av Park Inns hoteller i Oslo. Da bor du stilfullt og hjemmekoselig, uten at det trenger å gjøre et kraftig innhogg i matbudsjettet.

css.php