-

3 norske byer som gir deg en herlig høytid

Har du ikke funnet julestemningen enda? Her er 3 byer som får deg til å ta på nisselua og drømme om pinnekjøtt, medisterkaker og ribbe.

Kulda har satt inn og snøen laver ned, men det er ingen garanti for at julestemningen er på plass. Da bør du ta turen innom disse 3 norske byene for å sette stemningen. Her finner du alt fra kanefart og skuespill til de koseligste julemarked. Kan det bli bedre?

 

Herlig julefeiring i hovedstaden

I hovedstaden venter en herlig høytidsfeiring, med noe for alle aldre og interesser. Har du barna med deg til storbyen bør du absolutt vurdere å få deg plass i salen til en av oppsetningene av Jul i Blåfjell på Oslo Nye Teater. Bli med når blånissejenta Turte tør å utfordre de mange «sannhetene» og levereglene til blånissene. Det skjer mange uvanlige ting i julemåneden i Blåfjell og i forestillingen er det mange mysterier som må løses. En spennende opplevelse for både de store og små!

jul i blåfjell oslo nye teater

© L-P Lorentz / Oslo Nye Teater

Tar du turen ut til Bygdøy og Norsk Folkemuseum kan du oppleve deres tradisjonsrike julemarked. Her er hele museet pyntet til høytid og et yrende folkeliv blåser liv i de gamle byggverkene på museet. En ypperlig mulighet til å nyte nybakte julekaker, høre på koselige konserter eller ta en tur innom julenissens verksted mens snøen laver ned like utenfor. Hvis ikke dét setter deg i julestemning vet ikke vi!

norwegian folk museum christmas

© Morten Brun

Overnatt i nærheten på ett av Park Inns hoteller i Oslo eller på Park Inn by Radisson Oslo Airport, Gardermoen.

Konserter og historisk julemarked i Haugesund

Haugalandets hovedstad Haugesund våkner til live i førjulstiden med en rekke arrangementer. Ingenting skaper like god stemning som nydelig julemusikk. I byens storstue og konserthus Festiviteten er det en lang rekke av konserter for å sette en magisk musikalsk julestemning. Oslo Gospel Choir og Sigvart Dagsland er bare noen av høydepunktene som utspiller seg på scenekanten i desember.

festiviteten haugesund

© Festiviteten / Hans Fredrik Asbjørnsen

På Rådhusplassen finner du det tradisjonsrike julemarkedet i Haugesund. Tidligere år har det vært nærmere 50 000 mennesker innom og det gjør markedet til ett av landets største. Mangler det på julegaveideer er dette rette stedet for inspirasjon, da det bugner over av lokalproduserte varer i alle former og fasonger. Her finner du noe som passer til alle og alt fra delikatesser til håndverk og tradisjonsmat er til stede. Like tradisjonsrikt som selve markedet er nisseparaden for de minste, og for de litt eldre barna er det et spennende barneteater.

Overnatt i nærheten på Park Inn by Radisson Haugesund Airport Hotell.

Frister det med en tur i fornøyelsespark ligger Kongeparken bare en kort kjøretur unna. Her tennes over en million julelys for å lyse opp parken i vintermørket og skaper skikkelig julestemning. Julemagien er til å ta og føle på i parken, som myldrer med nisser, juleverksteder, et helt nytt juleshow og en overraskelse fra selveste julenissen til alle barn.

Det mangler virkelig ikke på mulighetene for å finne frem til julestemningen rundt om i Norge. Uansett hvilken by du skulle velge er du garantert å møte den varme gode følelsen av årets mest magiske høytid.

Toppbilde © CH / VisitNorway.com

css.php