-

Lykken ligger i skiløypa i Trysil

Spør du Marlon Johansen om hva som gjør Trysil til et vinterparadis er svaret enkelt. Det handler om den friske luften, fantastiske folkene og følelsen av å suse nedover skibakken og kjenne bekymringene forsvinne.

Marlon flyttet til Trysil i 2005 og jobber til daglig som teknisk sjef ved Park Inn by Radisson Trysil Mountain Resort. Han er rette personen for å fortelle om hva det er som gjør Trysil til et slikt vintereldorado.

  • Som tilflytter til bygda føler jeg virkelig at jeg har funnet et sted jeg trives på. Har man interesser som ski, friluftsliv, fiske eller jakt, er tilbudene like utenfor døra hele tiden. Det er kun ens egen vilje til å oppdage, utforske og oppleve hva denne lille bygda med fjellet har å by på som setter grensene, forteller Marlon.

Kjenn bekymringene forsvinne

C H  Visit Norway - Kjenn bekymringene forsvinne når du suser nedover bakkene i Trysil

© C.H. / visitnorway.com

Selv beskriver han seg som en aktiv person og står på ski så fort anledningen byr seg. Da helst på ski av typen bred modell, gjerne med tupp både foran og bak.

  • Det å dundre av gårde i store svinger nedover en fjellside eller gjennom skogen i Trysil gir en helt egen form for frihetsfølelse. Du legger alle andre hverdagslige tanker og hemninger bak deg, har fullt fokus og leter etter den perfekte ruten ned fjellet. Kort sagt leter jeg etter nye utfordringer for hver tur. Det lader batteriene for en ellers hektisk hverdag, sier han.

Takket være et driftssikkert apparat i Trysilfjellet, med gode rutiner og vilje til nytenking har bygda et godt tilbud for både liten og stor. Det passer godt når Marlon selv har to barn som gjerne er med ut i snøen.

  • Med en 12-årig sønn som er ivrig på bortoverski, både som trening og i konkurranseform, må man som pappa selvfølgelig stille opp for å være med. Enten som tur- eller treningskompis. Her er løypene godt preparerte, og blant de beste i landet med å fremstå som en komplett familiedestinasjon. Det har lenge vært et hovedfokus og det begynner vi å se resultatet av nå.

Trysils skjulte juveler

Hans Martin Nysæter - Med lystig lag i langrennsløypene i Trysil blir livet lettere

© Hans Martin Nysæter

Langrennsløyper er ikke noe mangelvare i Trysil, der har de nemlig hele 500 km tilgjengelig med 100 km løyper bare rundt Trysilfjellet alene. Den gode treningen eller skiopplevelsen finner du ikke nødvendigvis i en nedoverbakke.

  • Jeg tror det er viktig å ikke henge seg opp i at alt som har med ski å gjøre må foregå i en alpinbakke. Det er bra å være allsidig, bruke kropp og muskler på forskjellige måter og det kan være vel så befriende å ta en langrennstur i de vakre omgivelsene du finner her, sier Marlon.

Er du en ski- og friluftsglad type slik som Marlon er det bare å pakke sekken og komme seg til skibygda. Med en nærmest uendelig mengde langrennsløyper å velge mellom kan det være godt med litt tips fra innsiden.

  • Skogsområdene Svart’n og Kanken rundt Brynbekken kan være gode steder. Ellers må man bare være villig til å utforske områdene rundt fjellet, da finner du god skikjøring. Bakkene er gode fordi det legges mye innsats i å levere et godt produkt og Skistar har et godt mannskap både for prepping og øvrig drift, sier han.

Variert program hele vinteren

Ola Matsson Skistar - Hos Park Inn Mountain Resort Trysil kan du kjøre fra skibakken og rett til rommet

© Ola Matsson / Skistar

Det er mye man kan oppleve hele vinteren igjennom om man vender snuten mot Trysil. Du kan være med på en rekke vinterfestivaler, fra start til slutt under skisesongen.

  • Under Seterrock er det topp stemning på Knettsetra. Der spiller ulike artister, og det er et yrende folkeliv med feststemte mennesker så langt øyet kan se. I tillegg har du avslutningen på sesongen, Trysilsmellen’, som er en klassiker en må få med seg.

Hvis store folkemengder ikke er det du er på jakt etter, finner du lett frem til den gode stemningen alene eller med de nærmeste ute i snøen.

  • Stemmer været med solskinn fra skyfri himmel kan du tilbringe hele dagen ute i fjellet i en grop. Der kan du slikke sol og stå på ski før du avslutter dagen med noe godt å drikke, på en afterski sammen med gode venner, forteller Marlon.

Det er bare til å stole på de lokalkjente, Trysil er stedet du vil befinne deg også denne vinteren. Og for å bo på et like flott sted som selve skibygda er Park Inn by Radisson Trysil Mountain Resort rette valget. Her sover du komfortabelt og stilfullt, like ved løypa. Vi sees i Trysil!

Hovedbilde © Ola Matsson / www.skistar.com/trysil

css.php