-

Gastronomiske festivalopplevelser i Skandinavia

Sommer er festivaltid, også når det kommer til gastronomi. I Norge og våre naboland bugner det av spennende matarrangementer som vil få smaksløkene dine til å danse.

De siste årene har Norden virkelig gjort seg bemerket i matverdenen og interessen for det nordiske kjøkkenet er større enn noen gang. I 2015 kom en ny Michelin-guide om nordisk mat, noe som utvilsomt er et kvalitetsstempel. Vi guider deg til noen av de beste kulinariske festivalopplevelsene i Norge, Sverige og Danmark.

Copenhagen Cooking

Med intet mindre enn 18 Michelin-stjerner i år er Københavnverdenskjent som Nordens mathovedstad. I slutten av august er byen vertskap for Copenhagen Cooking Festival, en storslagen feiring av nordisk gastronomi. Årets festival er den 11. i rekken og byr på alt fra molekylære middagsopplevelser på Michelin-nivå, til danske smørrebrød og folkelige middager på langbord i bygatene eller på en trivelig kanalbåt. Sesongens råvarer behandles og skaper kulinarisk nytelse i en herlig atmosfære blant blide, matglade dansker.

Overnatt i nærheten: Park Inn by Radisson Copenhagen Airport

Copenhagen cooking

Bondens egen matfestival

Tar du turen over svenskegrensa og til Uppsala den siste helgen i august blir du møtt av lokale mathåndverkere på Bondens egen Matfestival. Denne jordnære festivalen springer ut fra Bondens egen Marknad, en landsdekkende forening som arrangerer matmarkeder over hele Sverige året rundt. På Bondens egen matfestival står lokalprodusert mat i sentrum og bodene bugner av ferske grønnsaker, frukt, ost, brød og mye mer. Fra festivalscenen vil du også kunne få med deg interessante foredrag og annen matrelatert underholdning.

Overnatt i nærheten: Park Inn by Radisson Uppsala

Bondens egen mat

Matstreif

På tre lokasjoner midt i hjertet av hovedstaden, nærmere bestemt på Rådhusplassen, Aker Brygge og Tjuvholmen, finner Matstreif sted. Her kan du smake deg gjennom Norge når over 200 utstillere byr på unike norske råvarer, mikrobrygg og sider. I tillegg får du mulighet til å være med på ulike konkurranser og Norgesmesterskap, samt lære nye, spennende mattriks på en av de mange kursene. Kurs, konkurranser og underholdning finnes også for matinteresserte barn. Og glem for all del ikke å ta turen innom Nordens største matboktelt, hvor du kan lese i kreative kokebøker og treffe forfatterne.

Overnatt i nærheten: Park Inns hoteller i Oslo

Matstreif

Älska Mat & Vin

Malmö er blant Sveriges ledende byer når det kommer til kulinariske opplevelser, og det er nettopp her Älska Mat & Vin arrangeres i oktober. Den omfangsrike mat- og drikkemessen presenterer håndplukkede utstillere med råvarer og produkter som oser kvalitet lang vei. Prøvesmak, handle og viktigst av alt; la deg inspirere til selv å skape magi på kjøkkenet. Festivalen har et skreddersydd aktivitetsprogram som lar deg plukke opp tips og triks fra noen av landets beste kokker. Nyt duften av nybakt brød, fersk sjømat og la smaksløkene dine prøve seg på ukjente fristelser, som garantert vil få dem til å hoppe av glede.

älska mat & vin

Overnatt i nærheten: Park Inn by Radisson Malmö

Stockholm Beer & Whisky Festival

Denne festivalen er en ønsker å øke de besøkendes kunnskap om øl, whisky, cider og calvados, i en trivelig atmosfære. Her kan du ta del i kurs og master classes, smake på nye, spennende retter, overvære internasjonale konkurranser, besøke restauranter og la deg underholde. Stockholm Beer & Whisky Festival er et eldorado for mat- og drikkeentusiaster fra hele verden, så her er det bare å nyte.

Corporate

Mat og drikke er en stor viktig del av en ferietur, så hvorfor ikke sørge for å gjør den gastronomiske opplevelsen så god som mulig neste gang du legger ut på tur? Disse festivalene vil garantert møte dine forventninger, enten du ønsker å prøve noe helt nytt eller vil kose deg med gamle klassiskere, laget på fantastiske råvarer av profesjonelle kokker. Bon appetite!

 

css.php