-

Besøk Kort & Godt – Trysils eget håndverksbakeri

Ta turen innom Kort & Godt neste gang du besøker Trysil. Bakeriet serverer frokost, brunsj, pizza og bakervarer av høy kvalitet i en svært trivelig atmosfære.

Da Kari Wassgren flyttet til Trysil med familien i 2010 skjønte hun raskt at hun måtte finne på noe annet enn å drive med høyteknologi. Det kan innbyggere og turister i kommunen være glade for, da det førte til oppstarten av Trysils første håndverksbakeri. Vi har pratet med gründeren for å få et innblikk i hvordan idé ble til virkelighet for den lokale suksessbedriften.

Hva er Kort & Godt og når ble bedriften startet?

BP1 - NO - T6RPD - Kari Wassgren– Kort & Godt er et håndverksbakeri med bakeriutsalg, kafé og steinovnsbakt pizza. Vi har også et utvalg av delikatesse og nærproduserte dagligvarer. Jeg syntes at Trysil manglet ordentlig godt brød, noe som resulterte i oppstarten av bakeriet i desember 2013. Ettersom jeg ikke er baker selv måtte jeg søke hjelp fra noen som virkelig visste hva de drev med. Jeg fikk med meg svært dyktige Emmanuel Rang fra Åpent Bakeri, som mentor og konsulent for Kort & Godt, sier Kari.

Tanken bak konseptet er å servere ferskt brød basert på fransk baketradisjon, noe som betyr lange liggetider for å utvikle smak, bruk av surdeig og steinovn. Kari forteller at de alltid baker med rene, ferske råvarer uten tilsetningsstoffer, og at det er viktig for dem å integrere lokale tradisjoner og råvarer i baksten. – For eksempel lager vi Anita Moen Skibrød, som Anita har selv har vært med på å utvikle. Brødet inneholder alt det man behøver som skiløper, blant annet valnøtter og gresskarkjerner for Omega-3, tranebær og blåbær for antioksidanter, samt havregryn og speltflak for å holde blodsukkeret stabilt. I tillegg baker vi surdeigsbagetter og rundstykker med kokt mandelpotet fra Trysil, som gjør brødet ekstra saftig.

Hva vil dere anbefale fra menyen? Noen spesialiteter?

BP1 - NO - T6RPD - Pizza– Vi har forskjellige konsepter tilpasset de ulike tidene på døgnet. På morgenen er det surdeigsbrød, ferskpresset juice, nymalt kaffe og håndlagede croissanter som gjelder. Midt på dagen kommer gjestene innom for lunsj, gjerne en surdeigssandwich toppet med San Daniele-skinke, italiensk fennikelsalami eller Stavanger-skinke fra Idsøe. På kveldstid er vår steinovnsbakte pizza svært populær, gjerne sammen med norsk mikrobrygg fra Røros, Atna og Nøgne Ø, eller litt økologisk vin.

Kort & Godt er også et sted hvor folk kommer innom for å slappe av med en kaffekopp og noe attåt. – Vi serverer kaffe fra Lippe, et kaffebrenneri på Kolbotn og varm sjokolade, lagd på belgisk 57% sjokolade som er rørt ut i steamet melk. I tillegg er kanelbollene våre veldig populære, og det virker som vi aldri greier å få bakt nok av dem.

Hvordan har bakeriet blitt mottatt i Trysil?

Kort & Godt har blitt svært godt mottatt, både av turister og av Trysilingene. Vi har fått mange stamkunder som kommer innom for å kjøpe brød hver morgen. Søndag ettermiddag har vi også stor trafikk av hyttegjester som ønsker brød og en kaffe på veien hjem.

Hvilke ambisjoner har dere for framtida?

BP1 - NO - T6RPD - I bakeriet– Vi arbeider med å etablere et bakeri i Trysil sentrum, slik at vi er tilgjengelig for begge sider av Trysilfjellet. Når vi åpner i sentrum vil vi også kunne være helårsåpne, og det ser vi veldig fram i mot, avslutter gründeren.

Selv om sommeren bare så vidt har begynt, skader det ikke å planlegge litt over i neste sesong. Trysil er blant Norges klart beste og mest populære vinterdestinasjoner, så det kan være lurt å sikre seg plass allerede nå. Overnatt på

css.php