-

Guide til de beste intimkonsertscenene i Oslo

Oppsøk en av Oslos mange små konsertscener for å oppleve hvordan en intim atmosfære kan gi musikken en ekstra dimensjon.

Det er ingen hemmelighet at hovedstaden bugner av kulturelle tilbud og at storstuene jevnlig gjestes av internasjonale stjerner. Likevel er det noe helt spesielt med å oppleve livemusikk på nært hold, uavhengig av om det gjelder en etablert eller fremadstormende artist. Ta en titt på vår guide til noen av de beste intimkonsertscenene i Oslo, hvor de helt spesielle musikkopplevelsene står i kø.

Blå

BP1 - NO - Blå

Hva: Ønsker å synliggjøre det usynlige i musikkverdenen og ingenting er utelukket. Har oppgjennom årene presentert et mangfold av artister innen alle tenkelige sjangre. Gir deg store konsert- og klubbopplevelser, presentert av morgendagens store artister.

Hvor: Brenneriveien 9

På programmet: I sommer kan du få med deg blant andre amerikanske EYEHATEGOD og The Space Lady, svenske Hurula og danske Iceage. Hver søndag hele året spiller Frank Znort Quartet gratiskonsert.

Kapasitet: 420 stående og 110 sittende

Blå på nett

Parkteatret

BP1 - NO - Parkteatret

Hva: I tillegg til konserter med store og små artister, kan Parkteatret Scene skilte med et variert program bestående av visning av dokumentarfilmer, førpremierer, improvisasjonsteater og klubbkvelder. Det er ikke uten grunn at dette stedet de siste årene har inntatt posisjon blant Oslos mest populære scener.

Hvor: Olaf Ryes plass 11

På programmet: I juni står blant andre Hilde Louise Asbjørnsen og Kåre & The Cavemen på Parkteatret Scene, mens svenske Tove Styrke kommer i august.

Kapasitet: 500 ståplasser, 130 sitteplasser, eller 330 ved blandingsoppsett.

Parkteatret på nett

John DEE

BP1 - NO - John Dee

Hva: Den minste av de tre scenene som tilhører Rockefeller Music Hall. Et spennende og intimt lokale hvor du kan oppleve konserter i et bredt utvalg sjangre, i tillegg til andre uformelle arrangementer.

Hvor: Torggata 16

På programmet: Tar du turen i sommer venter konserter med blant andre Sølve Styve + Kristian Grostad, australske Radio Birdman og svensk Eldkvarn.

Kapasitet: 400 personer stående eller 150 personer ved bankett.

John Dee på nett

Victoria

BP1 - NO - OSLPD - Victoria

Hva: Denne nasjonale jazzscenen har siden april 2008 levert jazzkonserter av høy musikalsk kvalitet, fra et historisk lokale med mye kultur i veggene.

Hvor: Karl Johans gate 35

På programmet: I slutten av mai og begynnelsen av juni kan du høre framtidens jazzmusikere på Norges Musikkhøgskole eksamensfestival helt gratis.

Kapasitet: 300 plasser, hvorav 220 av dem er sitteplasser.

Victoria på nett

Mono

Hva: Mono vil få fram nye band fra hele Norge, samt presentere både norske og utenlandske favoritter innenfor et bredt spekter av pop og rock.

Hvor: Pløens gate 4

På programmet: I juni kan du oppleve Evolutionandvik sammen med amerikanske Maesa og Hollywood Hilbilly Music på én og samme konsert. Hver lørdag arrangeres også Lørdagsgodt, en gratis konsertserie hvor nye og uetablerte artister får boltre seg på scenen.

Kapasitet: 180 ståplasser

Mono på nett

Enten du ønsker én kveld med musikk eller du planlegger et ordentlig konsertmaraton, er det svært praktisk å bo sentralt. Park Inn by Radisson Oslo ligger midt i hjertet av hovedstaden og tilbyr moderne og komfortabel overnatting, slik at du kan lade opp batteriene og gjøre deg klar for noen helt fantastiske konsertopplevelser.

 

 

 

 

css.php