-

Antwerp Six: hvorfor den belgiske byen er en global motehovedstad

En rekke byer gjør sitt beste for å dra rampelyset vekk fra Milano, Paris, London og New York, men Antwerpen har fått et forsprang på dem alle. Tine Van Den Poel fra Antwerpen Streetstyle røper hemmelighetene bak den ferske motehovedstadens misunnelsesverdige kreativitet.

Om du blar gjennom bildene på Antwerpen Streetstyle, får du se jenter posere i fedoraer, pelskåper, jeans og hvite joggesko, gutter med hawaii-trykk over det hele, og til og med en spesielt elegant kombinasjon av snippkjole og blå basketsko.

“Antwerpens holdning til mote er seriøs uten å være stiv og konvensjonell,” sier Tine. “Menneskene her elsker mote og opplever det som en forlengelse av egen personlighet. Vi får ofte høre at vi er kjepphøye – og det er sant: Vi er ekstremt stolte av motemiljøet vårt, og vi er ikke redde for å vise frem stilsansen vår!”

 antwerp_fashion

Motelærdommer

Noen av antrekkene en ser i Antwerpen kan virke tilfeldig sammensatt, men sannsynligvis ligger den bevisste stilvalg bak dem. “Antwerpen er velsignet med et fantastisk moteakademi,” forklarer Tine, “og mange berømte designere har utviklet ferdighetene sine der, fra Martin Margiela til Haider Ackermann.”

“Antwerp Six satte byen vår på det internasjonale kartet, og siden suksessen deres har Antwerpen blitt full av unike forretninger og flaggskipbutikker.  Dries Van Noten-butikken på Nationalestraat er et strålende eksempel på dette.”

“Men kreativitet har kjennetegnet Antwerpen lenge før Antwerp Six’ tid: Tenk på alle malerne, arkitekturen og det tre hundre år gamle kunstakademiet, og du forstår umiddelbart hvorfor moten blomstrer i den sjarmerende byen vår.”

Antwerp Six’ innflytelse på både byen og moteverdenen for øvrig har vært enorm. Til tross for minimal fokus på reklame og global merkevarebygging har klærnes enestående kvalitet og deres tiltalende visjon vært mer enn nok til å sikre talentene anerkjennelse i hele verden.

Nytt år, ny stil

De sier at design må være funksjonell, og Tine har et overraskende praktisk håp: “Siden vi har mye regn, håper vi plastregnfrakken vil bli trendy i 2015.” Hun bemerker også at “joggesko har vært en sterk trend” og at “alle har gått med lange frakker, og spesielt menn har begynt å la håret gro… man vil garantert få se skjegg og hårknuter.”

Belgias beste

Ikke overraskende trives uavhengige butikker i Antwerpen. Tines favoritter omfatter blant annet Louis, “en butikk nær Lombardenvest, som er estetisk tilfredsstillende takket være den minimalistiske innredningen og det smarte utvalget av designere og klær”, The Public Image, “en kul, urban butikk drevet av den entusiastiske eieren Nele”, og Labels Inc., “det perfekte stedet å finne annenhånds designermote.”

Dersom du er mer interessert i vindusshopping (eller bare i å kaste misunnelige blikk på fabelaktige antrekk), dra til Noord. Tine forklarer: “Dette er en mindre kjent del av Antwerpen, så mye er uoppdaget. Finn lokalbefolkningen i Park Spoor Noord og sjekk kalenderen over loppemarkeder i parken. Goegekregens klessalg er de beste stedene å gjøre flotte kupp.”

Området rundt MoMu, bare 20 minutter fra vårt Park Inn by Radisson Antwerpen, er det beste stedet å finne motestudenter. Hvis du håper å bli venn med neste generasjons Antwerp Six, er det stedet å være.

Emneknagger: antwerpenAntwerp Sixmoteferier i Belgiahoteller i AntwerpenPark Inn by Radisson Antwerpen

 

 

css.php