-

Finn julestemningen i Sverige

Adventstida er en travel tid for mange med julehandling, kakebaking og husvask. Det er også tida for å kose seg og finne den lune julestemninga. Kombiner forberedelser og kos med en førjulstur til våre naboer i øst. Vi guider deg til noen av Sveriges koseligste julearrangementer.

Katrinetorp

Katrinetorp // Malmö

Julemarkedet på Katrinetorp går for å være det vakreste i Sør-Sverige. Et tradisjonsrikt julemarked som byr på kvalitetshåndverk, antikviteter og julekranser. Kos deg med nygrillede pølser mens de minste tar del i barnas julemarked, fylt med spennende aktiviteter.

Katrinetorp

© Ralf Turander

Bondens egen julmarknad

Bondens egen julmarknad // Malmö

Besøk Malmös fremste julemarked for lokalprodusert mat, hvor bøndene selv står for salget. Her finnes alt du trenger for å dekke et deilig julebord, som juleskinke, gløgg, ost, pølser og vørterbrød. Sørg for å smake på markedets prisbelønnede ostekake og julesennep, som begge har vunnet gull i Svensk Mesterskap i mathåndverk.

Bondens egen Christmas Market

© Bondens egen

Mitt Möllan

Mitt Möllan // Malmö

Kanskje det mest trendy julemarkedet i hele Sverige. Mitt Möllan fyller huset med skaperglede innen kunst, design, mat og vintage mote. Her er det store sjanser for å gjøre et kupp litt utenom det vanlige. Kvalitet og bredde står sentralt på dette markedet hvor nytenking og tradisjon går hånd i hånd.

Mitt Möllan Christmas Market

© Mitt Möllan

Jul på Limhamn

Jul på Limhamn // Malmö

På Limhamn er alt lagt til rette for skikkelig førjulskos. I tillegg til de tradisjonelle bodene med håndverk, lokalprodusert og økologisk mat, vil du gjennom hele adventstida underholdes av julejazz, danseforestillinger, korsang og Lucia-tog. Ta med barna på besøk i nissens hus hvor de kan prøve den morsomme julekarusellen, samt møte nissemor og nissefar som deler ut pepperkaker og tar imot ønsker.

Christmas pastry Limhamn Sweden

© Jul på Limhamn

Thomanders jul

Thomanders jul // Lund

Arrangementet Thomanders jul tilbyr varierte aktiviteter gjennom hele førjulstida. La deg underholde av konserter og teater, delta på juleverksted og utforsk spennende håndverksutstillinger med keramikk, billedkunst, glass og tovet ull. Programmet varierer fra dag til dag, så sørg for å oppdatere deg på hva som skjer akkurat når du planlegger å komme på besøk.

Thomanders Santa

© Thomanders jul

Rosendals Trädgård

Rosendals Trädgård // Stockholm

Julemarkedet i Rosendals Trädgård er noe utradisjonelt, men ikke mindre stemningsfullt av den grunn. Her farges julen grønn med fokus på økologiske råvarer og mathåndverk. Spaser mellom vinterutsmykkede drivhus, vakre lysinstallasjoner og ta en titt på den flotte julekrybben. I helgene tennes det bål, slik at du selv kan grille og nyte en av dine nyinnkjøpte pølser, til lyden av vakker korsang.

Rosendals Trädgård

© Rosendals Trädgård

Stortorgets julmarknad

Stortorget julmarknad // Stockholm

På Stortorget finner du Stockholms eldste julemarked, som dateres helt tilbake til 1915. I bodene finnes utelukkende lokale, hjemmelagde varer, som marsipan, honning, sjokolade, julepynt og lys, av høy kvalitet. Spesielt for dette markedet er den levende julekalenderen som åpnes daglig, like etter bodenes stengetid. Hver luke inneholder en liten opptreden i julens navn, vel verdt å få med seg.

Stortorgets Christmas Market sweden

© Bilde: www.stockholmsgillet.com

Kungsträdgården

Kungsträdgården // Stockholm

Nyt deilig julemat i Kungsträdgården, og utforsk de mange bodene på leting etter årets julegaver. Hver helg toppes stemningen med vakker høytidsmusikk og annen underholdning. Det hele skjer idyllisk plassert like ved en stor, utendørs skøytebane som byr på aktivitet og lek for både store og små.

Kungsträdgården ice rink

© Kungsträdgården

Park Inn har sentralt beliggende hoteller i Malmö, Stockholm og Lund, som gjør det enkelt å komme seg til det julearrangementet du måtte ønske.

css.php