-

Julemarkedet i Haugesund

Er du på jakt etter julestemning? Da bør du besøke et av Norges største julemarkeder i Haugesund.

Tradisjonen med julemarked stammer fra middelalderen og avholdes som regel i løpet av de siste fire ukene før julaften, med salgsboder som bugner av tradisjonsmat, håndverk og delikatesser. Julemarkedet på Rådhusplassen i Haugesund omtales som en stor suksess. Tusenvis av haugalendinger deltar hvert år på åpningen av julemarkedet som markeres med fakkeltog, julegrantenning og åpningsshow. Dette er en opplevelse du bør få med deg!

Lokalproduserte varer

Med litt over 65 utstillere burde det ikke være noe problem å finne julegaver både til seg selv og andre. I bodene på rådhusplassen selges alt fra tradisjonell mat, godteri og strikketøy, til andre lokalproduserte varer. Utstillerne har strikket, bakt, tovet, heklet, ystet ost, vært på hjortejakt, og stått på i flere måneder for å produsere nok varer til å møte den store etterspørselen. Flere opplevde å selge ut alle sine varer under fjorårets julemarked. Duften fra gløggboden er fristende og en kopp med noe varmende godt i hører jo med på julemarked. Alle inntrykkene gjennom syn, hørsel og smak gjør at besøkende på markedet umiddelbart føler på den gode julestemningen.

Haugesund Christmas Market handmade

© Haugesund Sentrum

Noe for både store og små

I tillegg til at du får mulighet til både å smake og kjøpe lokalproduserte varer, er det flere andre aktiviteter du bør få med deg. Nisseparaden er stor stas for de minste, og for de litt større barna er barneteaterets juleforestilling et høydepunkt. Kor og korps spiller julesanger og setter deg i den rette stemningen på vei bort til det Gamle Slaktehuset, hvor pepperkakebyen står utstilt. I år stilles pepperkakebyen ut for femte gang og det utloves magisk julestemning, funklende lys og deilig pepperkakeduft. I varmeteltet kan du drikke kakao og smake på de første julekakene, samtidig som du får tilbake varmen på hendene.

Haugesund Christmas Market sweets © Haugesund Sentrum

© Haugesund Sentrum

En fast juletradisjon

Formålet til initiativtakerne bak julemarkedet i Haugesund var å skape et hyggelig julemarked og en fast juletradisjon for besøkende og næringsliv i regionen. Det har de lyktes med. Det første markedet ble arrangert i 2010. Prosjektet støttes av Haugesund Kommune, Haugland Vekst, Destinasjon Haugesund og Haugalandet, Haugesund Sentrum og Haugesund Handelsstands forening.

Haugesund christmas tree at market

I år avholdes markedet over tre helger, fra 23/11-26/11, 2/12-3/12 og 9/12-10/12. Park Inn by Radisson Haugesund Airport Hotell er kun fem minutter unna flyplassen og den perfekte basen, enten du ønsker å besøke julemarkedet eller Haugesund sentrum. Unn deg et hyggelig avbrekk fra førjulstria og opplev førjulstida i Haugesund!

Top image © Haakon Nordvik

css.php